Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
LIJEPO JE I HUMANO POKAZATI BRIGU ZA ČOVJEKA. POTEZ JE VIŠE NEGO ODIČAN ZA UGROŽENU KATEGORIJU STANOVNIŠTVA. VI STE U EVROPI, A TO SU NJIHOVE MJERE KOJE STE MORALI PRIHVATITI U PAKETU. IMALI STE PREDUSLOVE DA UĐETE U EU, A MORALI STE DA ISPUNITE I NJIHOVE ZAHTJEVE. MI SMO DALEKO OD SVIH TIH DOGAĐAJA. NAŠE VLASTE SE UDALJAVAJU OD EVROPE, NE PRIBLIŽAVAJU SE, NAŽALOST SVIH GRAĐANA. DA BI SE MI JEDNU TRUNČICU PRIBLIŽILI EVROPI, MORAJU SE POHAPSITI SILNI SANADERI. A NIKO NEĆE DA HAPSI I ČISTI TEREN OD KRIMINALA I KORUPCIJE. ZATO IM EVROPA I NIJE NI INTERESANTNA.
U Europi se oprasta samo kad vise nemas nista svoje, ni nekretninu ni auto. U suprotnom ce ti reci prodaj prvo imovinu, pa ces dobiti pomoc od nas. Tako ti je i ako padnes na socijalu, tek kad potrosis novac od prodaje nekretnine i auta, dobijas pomoc od drzave. Dobiti socijalu i imati svoju kucu....nista od tog. Krediti u bankama se nikad ne oprastaju, ako nemas za platiti, banka ti uzima kucu, stan, auto ili ti sjeda na placu, pa ti se automatski skida sa racuna...a ti se snadji prijatelju sa ostatkom love.
Meni je to ok i dobar potez drzave u olaksavanju siromasnim gradjanima, ali sve do duga bankama. To jednostavno nije posteno prema ljudima koji jednako lose zive, ali nisu uzimali kredite. Zao mi je, ali je tako. Da li ce onda i njima pokloniti tu sumu? Bolje da su placanje duga bankama odgodili, jer uostalom, to ce sve morati vratiti porezni obveznici medju kojima su i oni sa losim prihodima i na granici siromastva.