Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Platforma o Kosovu je jednoglasno usvojena. Ipak se nešto kreće napred u Srbiji.
Srpska vlada nije skorije imala ovako širok koncenzus o bilo kom pitanju, kao što su to danas Kosovo i kompletne reforme društva. Nadam se da će to biti maksimalno iskorišćeno. Prethodna vlada je ostavila mnoge neraščišćene stvari.
Vidim da se ovde vode ozbiljne intelektualne rasprave, ali ne mogu a da ne primetim šovinistički, propagandni i ničim izazvan tekst gospodina Hus-a. Ne razumem zašto rasplamsava medjunacionalnu mržnju, kada ljudi sasvim normalno vode raspravu, sa izuzetkom prvog komentara izvesnog Zelenog zuba, koji je vrlo prost i nepismen. Da li oni ovo rade po nečijem nalogu? Verujem da obmanjuju većinu ljudi, jer oni ovo izvesno rade za neki novac. Stalno kopiraju i postavljaju jedne te iste tekstove.
Neki komentari u kome se spominju Srbi i Romi imaju čak prizvuk početka Prvog svetskog rata. To je sramota.
Ja ni u jednom srpskom komentaru ne vidim ni približno devijantno ponašanje, kao u bošnjačkim. Za razliku od bošnjačkih komentara koji vole da generalizuju čitave nacije, ja bih rekao da je to samo slučajnost na ovom portalu.
Iskreno mislim da ce ovi pregovori imati pozotivav epilog i da će ceo ovaj region krenuti u zajedničke društvene reforme koje će gradjanima omoguciti mnogo bolji život. Što se tiče predsednika Nikolića, verujem da tačno zna kako da dodjemo do tog cilja. Korak po korak.
Nadam se da će se i ova stranica istorije uskoro zatvoriti, te da će Srbija biti u prilici da pokaže svoje pune kapacitete kojima raspolaže, a koje u prošlosti nije mogla zbog nepovoljne geopolitičke pozicije.
Bošnjaci su dobri ljudi, žao mi je što se sve ono izdešavalo tokom 90tih. Kažu da je najveća mržnja kada brat brata izda, kada se posvađaju. Nadam se da će se to ispraviti i da ćemo tražiti stvari koje nas spajaju. Dosta smo tražili razloge za naše razdvajanje. Što se tiče Kosova, mogu da kažem da ova srpska vlada ima prilično umerene stavove, mada su mnogi drugačije očekivali.
Prosto ne mogu da verujem da bošnjački komentatori brinu tuđe brige. Manite se ćorava posla. Verujte mi da ova srpska vlada i srpski predsednik svakako znaju šta im je činiti. Ono o čemu mi treba da razmišljamo je kako da učestvujemo u zajedničkim investicijama u zemljama trećeg sveta. Tamo gde smo još uvek konkurentni.
Meni se čini da Srbija ne vodi više ostrašćenu politiku ili nepromišljenu i neplansku politiku, kao što je to činila prošla vlada. Mislim da zemlje u regionu treba da iskoriste priliku i da zajedno sa Srbijom krenu u jednu svetliju budućnost.
Nadam se da će ova vlada promeniti svoj pristup prema Kosovu, kao što je to učinila u mnogim drugim oblastima u kojima se vide pozitivne promene. Srbiju vode istinske patriote, ali ne na rečima već delima. Kada kažem patriote, tu pre svega mislim na čuvanje državnih resursa od lopovluka i korupcije, gramzivosti i sprege kriminala sa politikom. Tome je, verujem, došao kraj.
Srbija je sa ovom vladom napravila potpuno drugačije prioritete nego što su mnogi očekivali. Žao mi je što okruženje nema sluha za reforme koje sprovodi ova nova srpska vlada, sa akcentom na investicije, jačanje institucija i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Zar ne mislite da treba prepisati neke pozitivne primere iz vrlo pozitivnih reformi koji se dešavaju u poslednjih nekoliko meseci.
Ni ja ne razumem toliku ostrašćenost, antagonizam i ratobornost bošnjačkih komentatora. Gde to vodi? Da li vi opet želite rat? Ko bi to normalan voleo? Okrenite se svom poslu, porodici, mogućnosti da pomognete sebi, a time i svome društvu.
Žao mi je što uviđam da Bošnjaci manje-više i dalje žive u nekom prošlom vremenu. Vreme ratova je iza nas, pustite vlade da izlažu svoje platforme, a vi se okrenite zajedničkim investicijama, poslovima, kulturnoj razmeni. Toliko toga delimo, pa bi bila šteta da to protraćimo, zarad bolje budućnosti naše dece.
Kako voditi normalnu polemiku na ovom forumu, kada su manje vise svi bošnjački komentatori na istoj ravni sa Jašarevićem da u Oslobođenju treba ukinuti horoskop. Ovako radikalnih stavova nema ni u Iranu.