Regija
1

Platforma o Kosovu danas pred Vladom Srbije

SRNA
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je potvrdio da će danas prisustvovati sjednici Vlade Srbije, na kojoj bi trebalo da bude usvojena platforma o Kosovu, iz koje će proisteći skupštinska rezolucija, koja će se naći pred parlamentom u petak, 11. januara.

"Trebalo bi da bude usvojena platforma na moj predlog, a da iz nje proistekne rezolucija koju vlada predlaže Skupštini Srbiji. Nadam se u petak, tako smo se dogovorili, i mislim da ne bi smjelo da se to ne desi", rekao je Nikolić.

On je juče rekao novinarima da očekuje da u petak bude održana sjednica Skupštine Srbije, na kojoj bi, takođe, trebalo da bude pozvan, i da konačno pred cijelim svijetom Srbija pokaže šta to, u stvari, želi i šta može da uradi.

"Nemojte da sa skepskom i nepovjerenjem prilazite platformi, sa cenzurom, to je ono što Srbija danas može da ostvari. Iznad toga ne može, očigledno je, ali ispod toga ne smije, ako imamo čast i dostojanstvo", rekao je Nikolić ispred Saborne crkve, gdje je prisustvovao jutarnjoj božićnoj liturgiji.

Nikolić u prijedlogu svoje platforme predlaže autonomiju opština sa srpskom većinom u okviru suštinske autonomije Kosova.