Gostovanje u emisiji "In medias res"
0
Pejin: Vukovar je srpski grad
Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Narod koji je u rat usao s kompletnom armijom u rukama, a zavrsio ga bez i jednog jedinog sela u Hrvatskoj, mora da laze, inace ce biti osudjen da si jednog dana pogleda u oci i shvati da nije slucajno prvi ustanak protiv Turaka digao TEK u 19. stoljecu. Srbi, koliko god da lazete, lazete sebe. Sto se tice Hrvatske, mozete samo jos na youtube-u da stavljate spotove o nekoj imaginarnoj krajini. Gubitnici ste u svim ratovima, ne zato sto se desio \"ovo ili ono\", nego iz jednostavnog razloga - SLABI STE, ne smeta vam da ste vazali i roblje (Draza je primjer) I o Kosovu mozete samo jos da pjevate. Na Zvezdinom stadionu vas se skupi 50 hiljada kada treba pjevati \"Kosovo je Srbija\", a kada treba ici dole i udarati se sa Albancima, nema nikoga, samo onaj gladni jad koji zivi dole. Hrvatska vas je RASTURILA u ratu, i opet bi. Hrvati kada su se tukli sa Turcima vi ste uveliko bili njihove poslusne sluge i robovi, i nije vam smetalo da to sve potraje 500 godina.
zaboravili su hrvati VUKOVAR PA JOSIPOVIČ POLETIO DODIKU U ZAGRLJAJ
E moj Draško ništa ti ne razumiješ.Viđe li ti jado mape.Očito ti i glupi Srpski povjesničari tražite Srpsko pleme od Isusa na ovamo a plemena nema,čas ste Vlasi , čas Sasi , čas Slaveni pa Saramati a nikako da budete to šta jeste Servi. Ja lijepo napisah da je dva plus dva četiri a ti meni udari priču da je sedam.
SRBIJA DO KOSOVA, PA ONDA I DO VOJVODINE TO JE NEBESKI KURCEV NAROD
Stjepan Milogorce dragi mani se genetike i Istorije,oces genetiku istina je Srbi koji su krenuli iz Poljske su bili R1a Haplogrupe danas su manjina od desetak posto,petnestak hiljada njih se u povratku iz Bizantije stapa sa nosiocima DIN-South ,to su Dukljani i Raskani ,to su Srbi koji su svemocno Bugarsko carstvo porazili,ti nisi Dukljan vec nosioc DIN-North uz razne Albanske i Turske primese ko svi Hercegovci (bez razlike po nacionalitetu).A DIN-North sacinjavaju najveci dio Bosanske i Hrvatske populacije.Pravi Hrvati su bili R1a koj su se mesali sa DIN-North.Bsnjaci jesu cistiji Srbi od nas pre svega usled rezultata prihvatanja muslimanski begunaca iz Srbije ali imaju i po koji Turski gen da izjednace
Pejin nema pojma šta priča. Srbi nisu pleme ni povjesni narod te kao takvi nemaju ni svog jezika. Srbi su skupina različitih naroda kojima je bizantski car IRAKLIJE dao zemlju i ime po njihovom statusu u Bizantu.Ta skupina nazvana Srbi nema nikakve veze sa Slavenima Bugarima i Hrvatima koji dolaze dva stoljeća poslije. Dolaskom Slavena Hrvata na Duvanjskom polju je organizirana prva državna organizacija teritorjalnog ustroja,Raška,Duklja,Bosna itd te oda tada se ti Srbi zovu Rašani te se taj naziv upotrebljava stoljećima. Tko ne vjeruje neka pročita Ljetopis popa Dukljanina i povjesnice Konstantina Porfinogeneta. Pomno neka pogleda ove karte na googlu:http://www.euratlas.net/history/europe/800/index.html. a zatim DNK naroda. Rezultat nemože biti drugačiji nego šta sam naveo.
COVIC ODE U BANJA LUKU NA PROSLAVU DANA REPUBLIKE SRPSKE .
http://de.wikipedia.org/wiki/Kyrill_von_Saloniki pa onda pritisni srpski da vidis o je donio pismenost i odakle ta cirilica u srbiji, nisu to srbi izmisli, neog doso misionar i naucio ih i oni pisali, ali to ne znaci da isti ili slican jezik nije bio u to vriejme na podrucju bosne ili dalmacije
Cirilicu je donio Grk(tj. grdcki Makedonac) Cirilo u te krajeve. Otud i taj naziv. Cirilica i nju nisu izmisli Srbi niti je to srpsko pismo, nego potice od tog misionara. Cirilo i methodije, a ne Marko Kraljevic i tako dalje. U katolickim crkvama mozes naci natpise na hrvatskom, ja sam vidio to u Duborvniku, malo je cudno za citat, ali vidis da pise o hrvatima i tome slicnom, a i sam Schiller je spominjao Hrvate. Jezik je ilirski, znaci sveslovenski, samo je politicki podijeljen na tri jezika, ali korjen jeste isti, i on nije srpski. Pismo nema veze sa jezikom.
bes neke mrznje ovde, ali moram da kazem za kvazi izgubljene ratove kao Srbije? pa JNA NIJE dosla u knin i branila Srbe koji su nasilno isterani tamo, da je dosla pusio bi se Zagreb ko Bosansko Sarajevo, a to mi je zao sto je doslo do toga, znaci Srbija nije branila Srbe iz krajine, a da jeste, sad bi obnavljali Zagreb i ostalo, nego je Miloske pustio da ih istera ovaj Tudjman, samo glup i nenormalan moze da tvrdi drugacije, daj ako se mrzimo to ne znaci da moramo jedni drugi da lazemo, daj jednom svi da govorimo istinu, u Bosni je bilo zlocina strasnih, u Hrvatskoj su isterali Srbe za vekovnih ognjista, 300 k ljudi isterali i niko nista nije zagovorio, mrznja nas je sve unistila, svi znamo sta se desavalo, nemojmo da se lazemo! pozdrav braci Bosancima!!!
INTELEKTUALA @ gledaj ti u svoje dvoriste a ne u tudje ni sa Bosnom se jos nista nezna a ti Srbiju djelis.Znas li gde vas exit?
Ovne pejinu Vukovar 1991 i Srebrenica 1995-e NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJENI.Ako bog da vi će te svoje srpstvo okrenuti jedni protiv drugih jer dosta su drugi narodi obračunavali sa vašim lopovima,silovateljima i ubicama!Osim toga,svakako više nemate sa kim da ratujete.Ostaje još jedino VOJVODINA sa proročanskim imenom festivala EXIT(znači izlaz na engleskom)Vidjećemo onda da li u Vojvodini(koju ste 1918 uzeli na prevaru) žive srbi ili VOJVOĐANI!
Sto se tice Srba, uopste ne treba sumnjati da imaju iste ovakve pretenzije prema bar 80% teritorije BiH kao sto su u emisiji pokazali prema Vukovaru. A sto se tice Hrvata, tako im i treba, ovo neka im malo otvori oci jer se previse lizu sa ce.tnicima u zadnje vrijeme.
Sto se tice \"oluje\" Krajisnici su imali 20.000 vojnika, a Hrvati su napali Knin sa 120.000 vojnika. Vojska iz Srbije i Crne Gore nije branila Knin jer se Milosevic dogovorio sa Tudjmanom, i Ameri su zapretili tacnije Holbruk bombardovanjem Srbije. Vojska iz Srbije je ucestvovala samo 91\' Vukovar,Beli manastir.... a prema ovensovom planu 92\' godine vojska se povlaci iz Hrvatske i dolaze mirovne snage. Znaci ostaju samo lokalni Srbi Krajisnici, Hrvatima je trebalo 4 godine da pobede malu Krajisku vojsku, i ja stvarno ne znam zasto se hrvati toliko busaju oko toga, jer da je vojska iz Srbije branila Knin hrvati bi prosli kao u Vukovaru 91\'.
Vrlo zanimljiva emisija. Interesantno je kako su svi istinski hrvatski velikani i patrioti, poput Zdravka Tomca i Ive Banca, prilicno omrazeni kod BH \"Hrvata\", koji se obicno mnogo bolje slazu sa Srbima, cak i srpskim nacionalistima...
K o s o v o. R E P U B L J I K A. .
Dokazi sve govore srpski jezik ćirilica: Miroslavljevo jevanđelje (11.vek), Žitije Sv.Simeona (Sv.Sava, početak 13.veka), Žitija Sv.Save (Domentijan, Teodosije, prva i druga polovina 13.veka), Zakonik cara Dušana (14.vek). daj kažite mi neki dokument na hrvatskom ili bosanskom jeziku i to na latinici. Nema kontinuiteta državnsti, imali su držvau samo kada im je neko drugi stvori, nemci, amerikanci, a kolko će im trajati i kolika će im država biti ne zavisi od njih, već od onog ko je je napravio da bi njime vladao. Šta je sa 1/3 koja je pokatoličena u drugom svetskom ratu, da nisu to možda potomci ovih sa foruma.