Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
eto spanjolskom limunu pustaju Mozarta... sve su to isti nadjubreni plodovi koje zderemo zadnjih 20 godina
Lijepa slika...odoh na ljimunad ;-))
pazi na svoj rijecnik mogao bi da uvrijedis srbe
Momci, momci......nađite kak'e livade, pa se fino "ispričajte", ovako ne ide....
I ja mislim da se radi o medijskom ratu da se pobjedi strani uvoz. Upravo sam danas u Konzumu kupio hrvatske mandarine koje dolaze u mrežastim vrećama od po dva kg. Zemlja porijekla je Hrvatska (koštaju manje od marke po kg) i tretirane su, ni manje ni više, nego baš imazalilom. No nisam primjetio da se neko iz Hrvatske žalio na to. Dobro, znam da se kora mandarine ne koristi kao limunuva kora ali znam i to da je puno tanja nego kod limuna. A također svi mi u ovim mjesecima pojedemo dnevno puno više mandarina nego limunova. A i djeca ih puno više vole od limunova. Prosudite sami koliko je moralno širiti poluinformacije za robu iz uvoza, a šutiti o akutnijem problemu samo zato da bi se zaštitio domaći proizvođač.
Dapače, ne treba šutiti ni na čiju bofl i falš robu i to treba odmah izbaciti iz prodaje, koji klinac radi inspekcija, bavi se konstatacijama, a vi narode čitajte... Ma to se mora odmah skinuti s tezgi, odmah...sad. Domaća privreda je uništena, o tome treba javno govoriti, o radu ministara i ministarstava privrede, tražiti odgovornost, a na domaćem terenu treba raditi, zahtjevati poticaje, razvoj poljoprivrede i zdrave hrane, a ovo Turska, Hrvatska Srbija, ma sikter s tom fašističkom prićom više... Jel treba da nam djeca pođu umirati zbog nečijih nezasitih interesa...mrš...
Limun je prva liga,bice ljimanad cijelu zimu ako ova cijena ostane
ljimunad
kkk
Hardcore ram...
primalo smo ga 500 godina od turske, sta fali i dalje
Mediski rat velikih kompanija u sveri trgovine ,sluzis se svim dozvoljenim i ne dozvoljenim srestvima da dodjes do profita ...!
Limun prije upotrobe potopiti u rastvor soda bikarbone, ili sirćeta. Kažu da izvlači sve pesticide. Držati potopljeno oko pola sata. Tako tretirati i ostalo voće.
...kad hemikalije prodre u sam plod, nema tu više pomoći...a otrove svakodnevno konzumiramo.
Dobro je da nisu žute dunje iz Stambola zatrovane.
...eto, opet sabotiraju ono "kupujmo domaće"...
commie.10th, :)))))))
ma kriza ova, ne jedem voce, ni meso.
Turci nam salju otrovan limun, ruje danas srbima traze pare za plin, a sve satro braca ':D
Jadna li majka, šta bi bilo da je limun iz Hrvatske ili Srbije. Pa Bošnjo bi odmah počeo s*ati o uroti protiv muslimana, ovako kad je iz Turske, valjda je ok....
...što bi rekli, više volim tursk ilimun nego hrvatsku mandarinu :)
Eto nek se sad truju ove poturice
Jesu zajedno sa poturicama
jel to znaci da je samo cetnici nisu izdali?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
spekulacije hercegovackih svercera. odvajkada se kora limuna tretira fungicidima. i treba da je jeftin jer mu je sezona.
Kad vec prepisujete vijesti od drugih sajtova (srbijanskih u ovom slucaju) pokusajte dodati i koji komentar sa istih vijesti gdje se fino objasnjava ova tematika odnosno jasno se moze razumiti da ovo sto pise uopste nije nista niti novo niti toliko strasno.