Srbija
0

Odbjeglom robijašu određen pritvor do izručenja BiH

SRNA
Novi Sad
Novi Sad
Odbjegli robijaš iz BiH Miodrag Vujadinović (28) uhapšen je u Novom Sadu u noći između subote i nedjelje, 27. na 28. juni, gdje se skrivao kod svojih jataka stalno mijenjajući identitet.

Kako piše današnji novosadski "Građanski list" dežurni istražni sudija u Novom Sadu Nada Kolarski odredila je, poslije saslušanja, ekstradicioni pritvor Vujadinoviću do izručenja vlastima u BiH.

Vujadinović, koji je  rođen u Srebrenici, prilikom hapšenja nije imao kod sebe lične  dokumente, ali je kasnije istraga utvrdila njegov  identitet.

Za Vujadinovićem je  bila raspisana Interpolova potjernica, mnakon što je krajem prošle godine uspio da pobjegne iz jednog zatvora u BiH, koristeći dozvoljeni vikend za izlazak u grad.

On je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog brutalnog ubistva koje je počinio u Srebrenici 2001. godine.	Miodrag Vujadinović je rafalom iz automatske puške, poslije kraće prepirke, izrešetao  poznanika i sugrađanina Zorana Kikanovića u srebreničkom parku naočigled dva njegova prijatelja.

Poslije bjekstva iz zatvora on se tajnim kanalima prebacio u Srbiju, a potom obreo u Novom Sadu, gdje se skrivao kod jataka.