Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je sasvim normalno da je službeni jezik Crnogoraca Crnogorski a Bosanaca Bosanski. Nemam ništa protiv ni onih što se ne osječaju Bosancima da govore jezicima država koje smatraju maticama a to su Hrvatski i Srpski.To ni tebi nebi trebalo smetati ako nisi nacionalista.
mogu li dobiti jednu kišjelu vodu?
Jezik se ne veže za prostor nego za narod. Austrijski ne postoji nego se govori njemačkim. Ne postoje ni američki, argentinski, kanadski itd. Jezik u MNE je srpski. Crnogorski je nastao 2006. godine. To je politički jezik baš kao i bosanski koji ne može postojati. Može se zvati samo bošnjački, prema narodu koji ga govori.
Eto ucjerase i Crnji Gorci braci Srbima. Hmmm e sad samo jos da Sandzak pocne Sandzacki i Vojvodina Vojvodjanski jezik, te Sumadija Sumadijski , pa imacemo 20 novih jezika.
hahaha ... ode im kosovo, ne daju im ganica , nema vise srpskog jezika u CG ... hahaha ... propadaju ... EVIVA MNE
cu pravim opanci od ejupa,i ogradu za kokosinjac od tebe sm rdljivi lo jav ce pus acu mag arecih mu da
hahahaah...pa sto onda nema amerikanski,australijanski,brazilijanski...ne lupaj beno,igraj igrice neke.
samo stvar sto srbi imaju vise susjeda od vas muslimana. vi imate 2 i susjeda i zivite sa dva konstitutivna naroda i nemozete niskim kako treba. ako vas nitko ne tlaci onda vi pokusavate tlaciti.
E VIVA MONTENEGRO! Dosta vise srba i njihovih prica kako smo svi mi oni porjeklom, dosta srpskog fasizma i nacionalizma! Njima niko ne odgovara; hrvati, makedonci, bosnjaci, slovenci, crnogorci, albanci-lose stoje sa bugarima, madjarimaa rumune bi jos i nekako svarili... I ko je ovdje normalan-srbi?
pa samo ce zamjeniti ime. kao i u bosnjackom dijelu federacije. imali su svi normalni srpskohrvatski jezik 1992 i onda dobijes diplomu na kojoj pise bosnjacki. WTF???
A ko će predavati crnogorski? Neko ko ga nije diplomirao iz istog?
ostalo su sr.anj.a i pre.ser.avanja !!!
ti zaista nisi normalan i ne samo to: ti si zlo ovog prostora... nađi mi jedan jezik na svijetu (osim bosanskog) koji je dobio ime po geografskom pojmu... potpuno je jasno da jezik dobija ime po ljudima koji ga govore, a budući da se ovdje ljudi, koji se izjašnjavaju kao srbi, hrvati, bošnjaci, crnogorci, mrze međusobno onda svaki tor hoće da se jezik zove njegovim imenom, naziv jezika treba prepustiti nauci (nipošto ne politici jer ćemo se istrijebiti prije rješenja problema) i neka ona da svoju konačnu riječ u vidu prijedloga kojeg će parlamenti svih zemelja usvojiti...
evo samo nekoliko \'razlika\' izmedju ovih svih jezika : dakle mala analiza, da bi bolje shvatili kako se na svim tim jezicima kaze naprimjer ja citam bosanski : ja citam hercegovacki : ja citam hrvatski : ja citam srpski : ja citam crnski : ja citam gorski : ja citam nadam se da ste naucili opet nesto novo na danasnjem casu juznoslovenskih jezika, vozdra hehe
..nije u pitanju kako se jezik zove, u pitanju je da nasilu,hoce da promjene jezik koji narod govori sa novim izmisljenim rejcima [kao hrvati], ubacivanjem slova [H kao bosanci] ili novog glasa [kao crnogorci] .. da bi se to prihvatilo u narodu treba da prodje stotinajk godina, a tada ce nam svima biti zajednicki jezik engleski