"Nema takvih elemenata"
0

Nije bilo izborne krađe u Srbiji

SRNA
Đorđe Vuković
Đorđe Vuković
Centar za slobodne izbore i demokratiju /CESID/ nema saznanja o većim izbornim nepravilnostima, odnosno navodnoj krađi glasačkih listića na koju ukazuje Srpska napredna stranka, rekao je večeras predstavnik CESIDA Đorđe Vuković.

Ukoliko se to zaista desilo, kaže Vuković, onda onaj ko to tvrdi treba i da kaže kako se desilo. "Prema svim kontaktima koje smo imali, između ostalog i sa strankama koje govore da je bilo krađe, mi zaista nismo vidjeli elemente izborne krađe", rekao je Vuković za RTS.

On smatra da je cijela priča, odnosno navodi SNS o krađi listića, vrlo čudna i da je najvalidnije ono što se desilo na određenom biračkom mjestu, na kome je bilo od 20 do 50 posmatrača, koji nisu utvrdili da se tako nešto dogodilo. Lider SNS Nikolić saopštio je ranije danas da je DS pokrala izbore 6. maja, tako što su originalni glasački listići zamijenjeni drugim glasačkim listićima i pokazao novinarima oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner poslije izbora. 

On je rekao da je SNS podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izborne krađe, a od Republičke izborne komisije zatražila da preispita rezultate izbora. Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović najavio je da će RIK sutra zauzeti stav povodom prigovora u kojima SNS traži poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodne izborne krađe.