Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tebi je mozak sjeban, decace. Pod velikim si uticajem veliko srpske izmisljotine. Kupi novi sat ili promeni baterije na starom, tacno je: 29. 05. 2009 16:31!!!
Bosnjo, u Irskoj je sluzbeni jezik i irski i engleski. Prvi pripada keltskoj grupi indoevroskih naroda, a drugi zapadno germanskoj. Dalje, irski jezik je jedan od ravnopravnih jezika u EU od 01.01.2007. Goranci, nisu izmisljotina prethodne valsti u Srbiji. To je slovenski zivalj, (najverovatnije srpski) koji je poslednji primio Islam na Balkanu pri kraju turske valadavine.
@Jale Bravo za \"Iseljim Vlasi\", hocu da crknem od smjeha !!!! Za kom. iznad mene( @Za Bosnju) Ima i druga strana istine, ne zaboravi. Svicarski Institut za genetska istrazivanja tvrdi ono sto Bosnjo pise. Ono o cemu ti pises, to su samo nagadjanja. Vjerodostojnije zvuci kazivanje o faraonima i starom Egiptu od onoga sto ti nudis. ;=) A o Taletu nebi da trosim rijeci, decko je total LOOD!
Bosnjo, jesi li ti cuo za Bascansku plocu, za dokumente koji dokazuju doseljavanje Slavena na podrucje danasnjeg Dubrovnika, stare Hercegovine itd... Za Dalmatince i Bosance reci da su Iliri ili potomci istih je cista glupost. Istina, mozda je u tim narodima ostao neki procenat ilirskih gena, ali mi smo zapravo Slaveni. Ja bih rekao da je procenat ilirskih gena na ovim prostorima nesto veci kod onih koji su izrazito tamnoputi za ovo podneblje, te kod onih koji su dosta primitivni i nekulturni (jer takvi su Iliri bili u odnosu na Slavene;)
Znate li kako se zove ministar za raseljena lica Kosova? neznate.. Zove se ISELJIM VLASI... Jala, jala jes Kosovo stradalo, skoro ko Foca...
Tile Shabane!!! \"goranci\" su miloseviceva tvorevina... vesto smisljeno ime za Muslimane tadasnje Juge...receno ime je: dobicete direktnu bus liniju ( i jos po koju povlasticu) iz Bg-a i Nisa za Prizren-Dragas ako budete go(v)anci i \"torbesi\", budite i egipcani, samo ne, Bosnjaci...A oni jesu Bosnajci, jer se sire poderucje Prizrenskog regiona 1991 god izjasnilo u preko 90 % kao Bonsjacko. Torbesi ili torbari ili prosjaci je isto etiketa iz srpske naci industrije!!! Mrsko mi je pisati, dobra je tekma (Barsa-Mancester). Zato, tile SHABANE, ispitaj prvo svoj identitet, a nakon toga knjigu u ruke, ne postaje se znanstvenik citajuci Mikijeve almanahe... moras uzeti nezavisnu strucni naucnu enciklopediju, pa da citas i citas i citas... i na kraju da preselis ne znajuci nista, kao i svaki insan. ;)
Slaveni su Rusi. Mi smo ilirska plemena, i mi i Albanci, i Dalmatinci...
jos nesto tile, ne postoji stereotip glupi bosnjak, vec samo glupi bosanac, a to je bogme velika razlika... isto razlika ti je izmedju seljaka i seljacine.. seljak je jedan radan i fin coèk, a seljacina je covjek zvani prokondirana tikva.. pronalazis li sebe neDje...
jos nesto tile, ne postoji stereotip glupi bosnjak, vec samo glupi bosanac, a to je bogme velika razlika...
pa de mi tile bogati objasni, s obzirom da si bio na svim casovima istorije koju ti je uzput receno predavao neki velikosrbin sigurno, kako to da Irci ili Skoti, koji su Kelti govore engleski...???? Inace ne postoji ni jedan zvanicni dokument o naseljavanju slavena u Bosnu... itd. Na osnovu cega ti zakljucujes da smo mi Slaveni? Po kulturi, muzici, karakteru... po cemu smo mi slaveni ? Po jeziku?? Pa ni Austrijanci ni Njemci nisu jedan te isti narod a govore istim jezikom. \"Jezik je najjace oruzje jedne imperije\".. Eh, ko ce se poklopiti usima ?
Za koji mi k... brisete postove? Jel to nekome smeta istina?
Istina je jedna, a to je da je albanski nacionalizam, kao srpski i hrvatski zajedno. Istina je da Bošnjaci, Goranci, Turci, Aškalije, Romi i ostali bježe sa Kosova glavom bez obzira, jer Albanci samo pitaju \"Shipery, no Shipery\". I nemojte se čuditi kada skoru nezavisnost RS prizna, Republjika Kosovo.
sada cu vam svima u DIJASPORI reci najtezu KLETVU sa BALKANA dabogda vam SIPTARI bili komsije i razvijali sa vama dobrosusjedske odnose.. I JOS CRNJU dabogda vam se KCERKA udala za SIPTARA
@ bOSNJO, ( NAMJERNO TI PISEM OVO \"b\" MALIM, JER TI SVOJIM KOMENTAROM POKAZUJES DA OCIMA NISI VIDIO BOSNJE..OSIM AKO CEMO VJEROVAT STEREOTIPU \" BOSNJO=GLUPAN, U KOJI JA NE VJERUJEM) MISLIM DA SI BIO ODSUTAN U SKOLI NA CASOVIMA ISTORIJE, A VIDI SE DA TI PISMENSOT NIJE JACA STRANA. NISI CUO DA JE NAS JEZIK ( BOSANSKI) SLAVENSKI? NISI CUO DA SU I MAKEDNOSKI I SRPSKI, I HRVATSKI, I POLJSKI, I RUSKI ITD. SVE SLAVENSKI JEZICI? NISI CUO DA GORANI I TORBESI GOVORE SLAVENSKIM JEZIKOM? STA SU GORANI I TORBESI JEZICKI NEGO SLAVENI? DAKLE, OVDJE SE USIMA MOZES POKLOPITI SAMO TI, JER JE VISE NEGO EVIDENTNO DA IH SAMO ZATO MOZES I KORISTITI... NEGO JEL TI FINO OVDJE U SARAJEVU?...SJECAS SE ONE STARE: \" SELO HVALI U GRAD SE NAVALI\"... ;)
ISTINA!!! ALBANCI KAD CUJU SRPSKI ILI BOSANSKI;BOLJE TI JE DA SE SKLONIS...SHIPCI MRZE SVE STO NIJE NJIHOVO;ONI KASO FASHISTI.