Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uslov MMF-a za novu tranšu kredita trebao je biti ispunjen još 15. marta ali je taj rok prolongiran za još 15 dana kako bi bio usvojen federalni zakon o povoljnijem penzionisanju boračkh kategorija. Kako se to nije dogodilo na posljednjoj sjednici Parlamenta Federacije BiH, pod znakom pitanja je servisiranje obaveza, ne samo federalnog budžeta već i budžeta RS, prenosi Deutsche Welle. Nakon što je zakon povučen iz parlamenta, premijer Federacije Nermin Nikšić najavio je rebalans budžeta: " Moramo praviti rebalans u kojem ćemo predvidjeti najmanje 300 miliona maraka manje prihode. To znači od 1. maja sve stavke manje za 31 odsto". Da tonemo u sve dublji ambis potvrđuje i ekonomski stručnjak Zlatko Hurtić, koji ne podržava zaduženje kod MMF-a ali u situaciji u kakvoj je BiH to je neophodno kako ne bi došlo do kolapsa finansijskog sistema.
Ukoliko do 9. maja, Dana Evrope, BiH ne provede odluku Sejdić - Finci, sugerisat ću da se uvedu sankcije Bosni i Hercegovini, koje bi, između ostalog, podrazumijevale da se bh. reprezentacije u svim sportovima diskvalifikuju iz svih međunarodnih takmičenja, priprijetila potpredsjednica Vijeća parlamenta EU Brigit Johannsen Ova je vijest Jakoba Fincija ostavila u šoku. On priznaje: spreman je odustati od tužbe protiv Bosne i Hercegovine. - Jako sam iznenađen i začuđen da će do tako nečega doći. I naravno, sve ovo nije išlo u tom smjeru i ako je potrebno, evo, ja mislim da će se i gosp. Sejdić složiti - mi smo spremni da povučemo tu našu tužbu samo da nas ne diskvalifikuju sad kad smo pred vratima Brazila, rekao je Jakob Finci.
Multikulturno Sarajevo ko zna kad si ti otisla iz Sarajeva moja ti??? Nema toga,Seher je bona nas muslimanski,nemoj se dzaba provaljivat.
TAKO TI BOGA ZLAJA ODSTUPI, PREPUSTI SDP MLADIM I OBRAZOVANIM, POPUT MELITE! HVALA
svaka cast ovoj mladoj dami
bravo za ovu sarajku i SDP, socijaldemokratija pokazuje kako se treba boriti za drzavu nebitno gdje se nalazili, a nekao ovi nasi nacionalisti koji samo zavadjaju narode