Srbija
0

VIDEO / Jake detonacije i požar u čačanskoj "Slobodi"

SRNA
U odjeljenju pirotehnike u kompaniji "Sloboda" u Čačku oko 16.30 sati dogodile su se tri jače detonacije, a kasnije više manjih i izbio je veliki požar.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je za RTS da je nemoguće utvrditi da li ima poginulih i povrijeđenih dok se detonacije ne zaustave i ekipe koje su tamo ne priđu na lice mjesta, ali da nezvanične procjene govore da ne bi trebalo da bude poginulih i povrijeđenih radnika.

   "Sada nema nikakve opasnosti da se taj požar proširi,  a dovoljno je udaljen od grada. Mislim da je situacija što se tiče ovog objekta pod kontrolom i ljudi koji tamo rade javljali  su se telefonom da su se izvukli bezbjedno", dodao je on.

Do fabričkog kruga stigao veliki broj ekipa hitne pomoći.

Direktor čačanskog Doma zdravlja Vlada Veličković rekao je za RTS da do 18.30 sati nije registrovan nijedan povrijeđeni radnik fabrike "Sloboda". Policija je blokirala sve prilaze fabrici, a ulicom koja vodi do "Slobode" neprekidno prolaze policijska vozila i vozila hitne pomoći.

Predsjednik Samostalnog sindikata čačanske fabrike Dragan Jekić izjavio je da su radnici na vrijeme evakuisani poslije eksplozije. U Čačak se uputio i ministar odbrane Dragan Šutanovac. 	U fabrici "Sloboda" proizvodi se municija različitog kalibra, upaljači za artiljerijsku municiju, ručni raketni bacači, tromblonske mine i pirotehnička sredstva.