Bivši premijer
0

Ivo Sanader kritikuje Kosorovu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader kritikovao je aktuelnog predsjednika Vlade Jadranku Kosor da je "previše blaga" i da dozvoljava da na odluke vlade utiču mediji, policija i istražioci.

Osim Kosorove, Sanader je prije sastanka Predsjedništva HDZ-a kritikovao i ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka, ističući da su njih dvoje "glavni krivci za raskol u vladajućoj stranci", javljaju hrvatski mediji.

Sastanak Predsjedništva HDZ-a inicirao je Sanader sa namjerom da se utvrde smjernice stranke u predstojećoj predsjedničkoj kampanji Andrije Hebranga, zaključivši da Hebrang loše stoji u izbornoj trci i da mu je potrebna pomoć u određivanju strategije dalje kampanje.

On je na sastanku rekao da bi bila katastrofa za stranku da Hebrang ne uđe u drugi krug predsjedničkih izbora i predložio mu promjenu postojećeg slogana "Za evropsku i ponosnu Hrvatsku" u "Predsjednik građanin i gospodin".

Prema istom izvoru, Sanader je zamjerio HDZ-ovom predsjedničkom kandidatu i gafove u kampanji, a predložio mu je da u javnim nastupima bude opušteniji i zabavniji.

Bliski saradnici Kosorove tvrde da je ona ljuta zbog Sanaderovog mješanja u njen posao.

Oni ističu da i pored pritisaka i optužbi bivšeg premijera koji, kako kažu, želi voditi politiku iz sjenke, Kosorova želi da riješi probleme sa kojima je suočena, uključujući i aferu u "Podravci" u Koprivnici, zbog koje se dvovodi  u pitanje fotelja vicepremijera i ministra privrede Damira Polančeca.