Slovenija
0

Hrvatski "bombaš" prijetio da će raznijeti Pahora

SRNA
Slovenačka policija sinoć je u vozu koji je saobraćao od Zagreba ka Ljubljani uhapsila hrvatskog državljanina čiji su inicijali J.Z, jer je prijetio da će bombom raznijeti premijera Slovenije Boruta Pahora, javili su hrvatski mediji.

Nezvanično se saznaje da je uhapšeni kod sebe imao četiri ručne bombe, a da je jednu pokušao aktivirati, u čemu ga je spriječila policija.

Osumnjičeni je, prema nezvaničnim saznanjima, uhapšen nakon što je vozom prešao hrvatsko-slovenačku granicu u šengenskoj zoni, a zbog planiranja terorističkog napada na slovenački Parlament i premijera.

Uhapšeni je, navodno, policiji rekao da "ništa nisu postigli" i da "nije sam", zbog čega je slovenačka policija cijele noći pretraživala vozove na ljubljanskoj željezničkoj stanici, ali nije pronašla nikoga sa bombom.

Slovenački mediji su objavili da je sve počelo sinoć oko 21.00 čas na graničnom prelazu Dobova, kada je policija uhapsila putnika koji je prijetio bombama, nakon čega su uslijedile racije u Ljubljani.

Nezvanično se saznaje da je "bombaš", koji je prijetio da će u Ljubljani izvršiti atentat na slovenačkog premijera, penzionisani hrvatski borac koji ima psihičkih problema.

Hrvatski mediji su prenijeli da je riječ o licu čiji su inicijali J. Z, koji se već nalazi na takozvanoj šengenskoj crnoj listi, jer je zbog pokušaja napada eksplozivom krajem devedesetih bio uhapšen u Njemačkoj.