Regija
1

Hrvatska: Zaplijenjena veća količina droge

SRNA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Splitska policija uhapsila je 33-godišnjaka iz Trogira u čijem je stanu u Kaštelima pronašla više od kilogram i po amfetamina, 31 gram kokaina, te manju količinu hašiša i marihuane.

Policija je pronašla i opremu i pribor za vaganje i pakovanje droge, veću količinu novca, te pištolj koji je uhapšeni nelegalno posjedovao.

Materijalna vrijednost pronađene droge na ilegalnom tržištu procjenjuje se na oko 13.000 eura, dok bi u uličnoj prodaji dostigla vrijednost veću od 46.000 eura.

Policija je potvrdila da je uhapšeni nabavljao veću količinu amfetamina i kokaina s namjerom dalje prodaje na području županije i šire, a protiv njega će biti podnesena krivična prijava za neovlaštenu proizvodnju i promet droge, te prijava za prekršaj Zakona o oružju, prenose hrvatski mediji.

Policija je saopštila da je završila i istragu nad osam lica zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija, te prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o oružju.

Tokom kriminalističke istrage pretreseno je 14 objekata i automobila koje koriste osumnjičeni, a pronađeno je 232 grama heroina, 124 grama kokaina, 18 grama marihuane, oprema i pribor za vaganje i pakovanje droge, veća količina novca i tri pištolja koji su bili u nelegalnom posjedu.

Policija je potvrdila sumnju da su 37-godišnjak i 30-godišnjak nabavljali veću količinu heroina i kokaina s namjerom dalje prodaje.

Vrijednost pronađene droge procijenjena je na oko 26.000 evra.