Komentari (309)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Očekuju se oštre reakcije na presudu iz Republike Srpske i Srbije\" grohotom se smijem
Bošnjakinja sam ali lijepo je danas vidjet plač,suze,zvona crkve,petarde djece....sve je to snaga pravde.Hvala Bogu .Ježim se....!!!! ČESTITAM ljudima narodu i dostojanstvu! Pozdrav našoj BOSNI iz Zg hvala:)
A što lepo ne izmislite svoje pesme? Zašto koristite srpske? Oj Srbijo mati nemoj tugovati, to ti je sigurno poznato. To je stara srpska i crnogorska sokolska pesma. Jel te stid zbog toga? Dalje, pa ja ne mogu da verujem da si naveo i krojača Stipa i prodavca šešira Anta kao znamenite Hrvate koji imaju ulicu u Čileu ili Argentini! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Ma ti se sprdaš sam sa sobom! HAHAHAHAHAHAHA! Znaš i sam gde su usta.š.e najviše pobegle? Preko bare. Južna Amerika, Australija i Severna Amerika. I, ipak se ponosiš usta.š.ama? Reci da su ti mili i dragi i sam dokaži u jednoj reči koliko si go.v.e.do! Dakle neki tamo ko.lj.ač Franjo pobegao za Čile, promenio zanimanje u krojač i dobio svoju ulicu u nekom mestu sa 10.000 duša... Verovatno je više Srba u.b.io, pa ga zbog toga u stvari voliš i ponosiš se njime... Seme vam pro.k.l.eto...
A NDH nije bila samo fa.š.ist.ička, već klero-fa.š.ist.ička, i po tome ste jedinstveni na svetu. Vrh crkve je takođe bio na čelu pro.gona i ub.i.j.anja Srba. Zatim, pesmice! HAHAHAHAHAHA! Dakle Jovan Jovanović Zmaj je napisao tu pesmicu u 19-om veku. I to je to... A ti si zaključio i uvideo patologiju na osnovu jedne pesmice... Hajde ti lepo maj.mune doktoru... A razlog za pisanje pesme od strane Jovana Dučić dobro znaš. Jesi li naučio napamet stihove? Preslišaću te!!! Ima naravno i srpskih foruma na kojima je dozvoljeno pljuvanje, na glavnim medijima nije dozvoljeno i to je jako lepo sa njihove strane. Ne treba svakom govedu davati prostora za laži i provokacije. A kod vas i ovde je to dozvoljeno da bi se stvorila mržnja između naroda. I to vam uspeva. Vašim državama ne odgovaraju dobri odnosi sa Srbima i vi to zdušno podržavate. A mi ćemo vas zbog toga uvek pljuvati i na.j.e.b.av.ati vam se majke! Čuo si za srpski inat!
\"Naime carstva se prostiru na više kontinenata, obuhvaćaju mnoga kraljevstva\", tvoje reči. Drugo, one koje si naveo kao znamenite Hrvate, ja takve ne spominjem, jer naravno mnogo veću prednost dajem onim Srbima koji su dali svetski doprinos. I nemoj govoriti za Ruđera Boškovića da je Hrvat. Čovek je u jednoj rečenici rekao \"evo mojih Hrvata\", i vi ga isključivo na osnovu toga prisvajate. To je kao kada bi rekao evo mojih komšija. Dakle čitava loza Boškovića je srpska. Za Dražu, kao što ti rekoh moraš dati dokaze, inače dokazuješ da si još jedna fuk.a.ra, usta.š.ka, lažljiva! Kao što napisah ČITAJ!!! Draža bio fa.š.ista prema drugim narodima??? Kojim? Draža koji nije izašao iz Srbije a jedini četnički zločini (sa kojima on nema nikakve veze) počinjeni u Srbiji su bili isključivo nad Srbima!!! Hajde reci k.u.r.vo od čoveka! Ili ti trebam verovati na reč, go.vedo jedno!
Nadalje nešto si mi prešutio činjenicu da ste vi o nama pjesmice pjevali što upućuje na stanovitu patologiju. Ono znaš ljubav-mržnja, voli me-nevoli me itd. Također si se mislio provući prešutjevši kada sam te pitao gdje to u svijetu postoje ulice zaslužnih Srba. Pozabavi se malo s tim. Inače o lažima i fabiriciranju, i dan danas najbolje govori činjenica da na srpskim forumime teško možeš ostavit komentar ako postaviš škakljivo pitanje, dok s druge strane vi na naše ili bosanske portale dolazite i vrijeđate, prostačite i brljate koješta bez problema. Vidi malo što je demokracija.
istoče, vidim tebi vremenska komponenta ništa ne znači, ali nema veze, znam da je još i to, malo previše za tebe. Jer kao što se i današnje monarhije bitno razlikuju od ondašnjih, tako su se i carstva u 10. ili 13. bitno razlikovala od onih u 15. ili 19 stoljeću, ali kome ja pričam. Ja nisam reako da se carstvo mora prostirati na više kontinenata, već da su se tada prostirala, ali kako rekoh razumijevanje pročitanog ti i nije baš jača strana. Nadalje, Draža jest fašist i to ne zato što se on možda deklarirao kao ovo ili ono, već stoga što je prema drugim narodima postupao fašistički. A to ordenje obisi mačku o rep, jer jedan lasta ne čini proljeće, a ni tri ili pet. Ja bih isto tako mogao reći da NDH nije bila fašistička država jer je za njenu reprezentaciju boksao jedan crnac, ali ja nisam Srbin, pe neću reći nešto tako glupo.
Dakle Draža je dobio ordene od Amerikanaca zbog spasavanja njihovih vojnika. Britanci su sve vreme rata imali svog predstavnika u Dražinom štabu. Da je bio fa.š.ista i sarađivao sa Nemcima, šta misliš da li bi to bilo moguće? Če.t.n.ici su vodili borbe protiv Nemaca. Sve to lako možeš pronaći čak i na internetu i pročitati. Ali ti to ne odgovara. Treba vam opravdanje da niste samo vi bili go.v.na gen.o.c.idna, a ne vidiš da jeste tako. I zato nastavljate da lažete i da lažete, i to same sebe. Kada je Draža rekao da se treba posvetiti borbi protiv komunista, to je rekao znavši da se Britanci i Amerikanci moraju odlučiti koju će stranu u Srbiji, Jugoslaviji, podržati. Dakle onu koja pobedi. Iako su više vremena iz sve snage podržavali Dražu i četnike, na kraju su se odlučili za partizane, jer su oni u toj međusobnoj borbi pobedili. Svaki iole ozbiljan istoričar će ti to potvrditi. A ti si šljam i bruka za svoju struku, ukoliko je uopšte imaš...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Jao pa ti se i ne trudiš da budeš duhovit. Ti si smešan. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Dakle... Tako je, Britanija i Japan su monarhije, a današnje monarhije se bitno razlikuju od nekadašnjih. Ali Japan sam naveo kao primer, ali rekao sam ti da ti mogu navesti još 10 carstava koja su se prostirala na samo jednom kontinentu. Između ostalih Austrougarsko, Nemačko ili Etiopsko carstvo. Hajde sad, da te čujem? Idiote maloumni, suština je u tome da si ti rekao jednu veliku glupost, da se carstvo mora prostirati na 2 kontinenta i umesto da kažeš da si pogrešio ti samo toneš dublje i dublje... Dakle i glup si i sujetan. Nemaš veze sa naukom niti zdravim razumom. Draža fa.š.ista? To je već uvreda! E to je prava propaganda! E zato ste vi go.v.na. Pa izvoli pročitaj nešto, nemoj ostati tako neuk i gl.u.p. ČITAJ NEUKI STVORE! Dakle ovo mi moraš dokazati! Zašto Hrvati misle da je Draža bio fa.š.ista? Ajde go.v.no jedno.
Da Draža nije bio fašist!? Buahahahahahahahaha! Znači za tebe nije peder svatko onaj tko se yebe u goozicu, već samo onaj tko se tako deklarira!? Ajooooooj! Ti si za mene kreten, deklarirao se ti tako ili ne.
Nemoj mi samo spominjati ustavne monarhije, jer ćeš ispasti još smješniji. Naime, ustavna monarhija bi trebala biti država u kojoj je vlast monarha ograničena ustavom. Pošto znamo da monarhija pretpostavlja apsolutnu/neograničenu vlast monarha, postavlja se pitanje kako nešto može biti apsolutno a istovremeno ograničeno!? To bi bilo kao da kažeš, recimo mračno svjetlo ili suha voda. Ukratko-besmislica kojih si i previše rekao dosad. Sve navedno je gradivo osnovne škole, i ti bi jednako kao i ja to trebao znati. Problem kod tebe je što ti to vjerojatno znaš, ali opet lupetaš gluposti, i to zato što si nepametan. Jer pamet, dragi moj, nije gomilanje podataka kao na hard disk, već je pamet njihovo preslagivanje, sučeljavanje, uvezivanje, kompiliranje. Aj sad se uhvati knjige, i uči sa razumijevanjem.
Vidi, mogao bih ti satima sada ispravljati budalaštine koje si izrekao, onako taksativno, ali ovdje jednostavno nema mjesta za takvo što. Nadalje unatoč tome što si nepristojan i neodgojen, i unatoč tome što se u mom svijetu takve stvari naplaćuju, i to debelo, ja sam ipak humanist pa ću te obasjati djelićem svoga znanja. Daklem, tvoja tvrdnja da je Japan i danas carstvo je istinita koliko i da je Britanija kraljevstvo, u stvari i jest, ali samo deklarativno, suštinski to nema veze sa stvarnošću. Radi se o tome da takvi nazivi u njihovim imenima ispunjavaju samo, i jedino sentimentalnu ulogu. Kada bi one bile to, tj monarhije onda bi to značilo da svu vlast ima samo jedan čovjek, što u stvari monarhija i znači. A svi dobro znamo da nije tako, jer je vlast u tim državama postavljena na klasični trodiobni način parlament/vlada/sudstvo.
Ne opravdavam nijedan zločin počinjen od strane četnika, mogu reći da su mi partizani draži i mom osećaju za pravdu prisniji , ali porediti ih sa ustašama... To je kao porediti babe i žabe... Ali Dražu treba rehabilitovati.
Nedavno, vrativši se u Stolac da obiđe neke poznanike, svratila je i do te muslimanke koja joj je dala zlatan prsten, ispričavši joj tu priču o njenom dedi, kao znak zahvalnosti za to nekadašnje... Zašto sam ispričao ovo? Zato što su četnici jedini svetili tadašnje ogromne srpske žrtve u NDH. To je bila za Srbe jedina nada. Ko je počeo zlo u to vreme? I vi i ja i svi znamo... Dakle četnici i ustaše se ne mogu porediti ni pod razno. Nikada nije postojao četnički logor za pripadnike drugih vera ili nacionalnosti. Četnici su se veći deo svog postojanja borili protiv Nemaca (to pročitajte, imate i na internetu, da ne bih ja objašnjavao ovde). Četnici nisu sprovodili državnu politiku istrebljenja jednog ili više naroda. Četnici su se naprosto svetili... Broj nevinih žrtava koje su iza sebe ostavile ustaše je bar 30 puta veći
Ali evo ja ću vam reći jedan primer iz ličnog iskustva. Moja najbolja drugarica je poreklom iz Stoca. Čitava familija joj je iz tog dela Hercegovine. U vreme drugog svetskog rata njen pradeda je bio najbogatiji čovek u Stocu. Kada su Srbi bežali kud koji, on je ostao na svome i rekao \"svaku glavu iz moje porodice ja ću platiti zlatom\". I onda su jednoga dana došli muslimani-us.t.aše i u.b.i.li čitavu familiju. Stare, mlade, decu, žene, muškarce, sve. 19-oro njih. Jedino je njen deda uspeo da pobegne. Nastavio je posle rata da živi tu. Znao je ko je to uradio. Nije se svetio. Naprotiv, kada je jedna od tih muslimanskih kuća ostala bez muške glave, taj njen deda je nakon nekog zemljotresa ili nevremena, ne znam tačno, otišao do te kuće i prvo njihov krov popravio jer nisu imali mušku glavu u kući, a kasnije popravio svoj. Moja drugarica je naravno 90-ih izbegla iz Stoca na Berkoviće.
A još jedan odgovor za nekoga tu ko se uključio. Mi trebamo rehabilitovati Dražu obavezno, zato što je Draža bio pošten i dobar čovek. Z.lo.č.ini koje su če.t.nici počinili su bili na teritoriji NDH ili u Crnoj Gori. Draža nije kontrolisao sve to, prosto fizički nije bilo moguće u to doba, a uz to ta a.r.mija se raspala kao da je nije ni bilo. Komanda je bio podeljena na regione. Draža nikada nije naredio niti jedno u.b.i.s.tvo osim borbe protiv komunista. Uostalom sam Tito je rekao da je Draža bio najpošteniji č.e.t.nik. Nikada nije pronađena niti jedna naredba niti se zna za takvu, koja bi Dražu okarakterisala kao ratnog zlo.č.inca. Inače jedini veći z.l.o.čin če.t.n.ika je bio onaj u Foči nad muslimanima.
Ne brini se ti za moje vaspitanje. Vaspitan sam ja, ali sa go.v.n.ima ne možeš drugačije. A ovo za tvoje školovanje, pa HAHAHAHAHAHAHAHA. Ako si ti \"magistar međunarodnih odnosa\" onda je moj komšija S.l.obodan u.b.i.o Murata na Kosovu! Nemaš ti veze sa mozgom. Kao što ni carevine nemaju veze sa više kontinenata! Hahahahahahah! I šta, kao imaš 25 godina a 30 godina ideš u školu? Hahahahahaha! A jooooj, ispričaj još neki ma.t.ere ti... Koliko samo s.m.r.diš...