Regija
0

Đukanović: Protesti širom Crne Gore očekivana reakcija

SRNA
Milo Đukanović
Milo Đukanović
Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović smatra da su protesti širom Crne Gore očekivana reakcija na aktuelnu situaciju, kao i da bi nezadovoljstvo građana Vlada trebalo da doživi kao inspiraciju za bolji rad.

"Građanske proteste na miran način doživljavam kao potvrdu ostvarenog nivoa demokratskog razvoja u Crnoj Gori i kao očekivanu reakciju na sve što se događa i u širem evropskom kontekstu. Cijela Evropa je pogođena dugotrajućom razarajućom ekonomskom i socijalnom krizom", rekao je Đukanović novinarima u Podgorici.

Predsjednik DPS-a smatra da "niko ne može ostati lišen posljedica krize, pa ni Crna Gora". Prema Đukanovićevom mišljenju, Vlada i državni organi na primjeren način bore se protiv krize.

"Sve to mora biti shvaćeno kao inspiracija, prije svega Vladi i drugim institucijama sistema da predano rade na minimiziranju posledica krize i na brzom stvaranju pretpostavki za definisanje optimističkog scenarija daljeg ekonomskog i demokratskog razvoja države", rekao je Đukanović.

U Crnoj Gori su posljednjih dana organizovani protesti a nezadovoljstvo građana bit će krunisano glavnim skupom u Podgorici, trećim od početka godine, koji organizuju Unija slobodnih sindikata (USSCG), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija.