Reagovanje na vijest
0

Direktorica TZ Čakovca: Nisam primijetila da je Jura Stublić pretučen

Klix.ba
Jura Stublić
Jura Stublić
Nakon što su pojedini hrvatski mediji objavili da je poznati rock pjevač Jura Stublić pretučen u hotelu u Čakovcu, uoči nastupa na novogodišnjem koncertu, oglasila se direktorica Turističke zajednice ovog grada Ivana Maltar.

Maltar je istakla da je Turistička zajednica grada Čakovca organizator brojnih manifestacija i javnih programa u tom gradu, kao i dočeka Nove godine, i da su svojim građanima i posjetiocima ove godine odlučili pokloniti program u kojem će nastupiti klapa Maslina, te Jura Stublić i grupa Film. Za organizaciju nastupa izvođača angažovali su firmu "Xenia promet" iz Marije Bistrice.

"Organizacija dočeka odvijala se u najboljem redu do trenutka kada smo obaviješteni da se Jura Stublić i bend nisu pojavili na tonskoj probi i da ne žele nastupati. Odmah po saznanju, odlučila sam osobno stupiti u kontakt s gospodinom Stublićem, koji je nakon dužeg razgovora i nagovaranja ostao ustrajan u svojoj odluci da nije u mogućnosti održati koncert jer se ne osjeća dobro. Nakon toga je zajedno sa članovima grupe Film napustio Čakovec. Također želim napomenuti da nisam primijetila da je gospodin Stublić pretučen", ističe direktorica TZ Čakovec.

Organizatori su angažovali zamjenskog izvođača i uprkos izostanku Stublića i njegove grupe za novogodišnji program dobili su odlične ocjene, navodi Maltar.

"Novogodišnji program nikad nije bio posjećeniji, ponoćni vatromet bio je među najljepšima do sada, a atmosfera odlična. Nažalost, sve je ovo palo u sjenu natpisima na raznim portalima i tiskovinama koji su uslijedili o napadu na pjevača", kaže Maltar i dodaje da se Turistička zajednica grada Čakovca smatra oštećenom stranom, te će tražiti naknadu štete i javno izvinjenje građanima.