Regija
0

Dan žalosti zbog smrti pedijatra na Kosovu

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
U četiri opštine na sjeveru Kosova - Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku danas je Dan žalosti zbog smrti pedijatra Mesuda Džekovića, koji je preminuo od povreda zadobijenih u terorističkom napadu u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović sa saradnicima obišao je sinoć porodicu preminulog ljekara i tom prilikom prenio izraze saučešća koje je porodici uputio predsjednik Srbije Boris Tadić, prenijeli su beogradski mediji.

Komemoracija povodom smrti Džekovića bit će održana u Zdravstvenom centru u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a sahrana će biti obavljena u 16.00 sati na mjesnom groblju.

Pedijatar Mesud Džeković preminuo je u bolnici od povreda zadobijenih u eksploziji u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u kojoj je povrijeđeno i 10 ljudi.

Eksplozija se dogodila tokom mirnog protesta Srba zbog namjere privremenih institucija iz Prištine da u naselju Bošnjačka mahala otvore Centar za civilne usluge.

Zbog novonastale situacije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice Vijeće sigurnosti UN-a zakazalo je hitnu sjednicu za utorak, 6. jula, a tim povodom u New York će otputovati predsjednik Srbije Boris Tadić.