Sremska Mitrovica
0

Damir Dokić pred komom

SRNA
Damir Dokić
Damir Dokić
Damir Dokić, otac nekad poznate teniserke Jelene Dokić nalazi se u stanju pred komu i život mu je ugrožen u pritvorskoj jedinici sremskomitrovačkog zatvora.

Ovo je za današnji novosadski "Građanski list" izjavila advokat Bosiljka Đukić, pravni zastupnik Dokića, navodeći da je kod njenog klijenta šećer u krvi dostigao 22 jedinice.

"Dokiću prijeti pretkomatozno stanje i zdravlje mu je krajnje ugroženo. Poslala sam telegram Opštinskom sudu u Rumi s zahtjevom da se moj klijent hitno premjesti iz zatvora u bolnicu. Dala sam do znanja tom sudu  da će snositi sve zakonske posljedice, ako se mom klijentu drastično naruši zdravlje u zatvoru", pojasnila je Đukićeva. 

Ona je dodala  da još nije dobila rješenje od suda  kojim je Dokiću ponovo potvrđen pritvor. 

"To je nečuveno, neviđeno i nezabilježeno u sudskoj praksi! Kako da pišem žalbu  kada mi rješenje još nije dostavljeno!? Najgore od svega je, ipak, što teško bolestan čovjek čami u zatvorskoj ćeliji. Iz pritvora su pušteni svi oni koji treba da odgovaraju za mnogo teža krivična djela samo Dokića zadržavaju", istakla je Đukićeva. 

Prema njenim riječima, sve joj se čini da je nekom u interesu, da  Dokić ne izađe na slobodu. 

"Sve sam više uvjerena da u pozadini svega stoji nečiji interes, da za male pare dođe do vrijednog imanja Damira Dokića u Vrdniku na Fruškoj gori“, konstatovala je Bosiljka Đukić.
Prema nekim procjenama imanje Dokića u Vrdniku samo ove godine trebalo bi da donese prihod od 300.000 eura.

Damir Dokić uhapšen je 6. maja ove godine u svojoj kući u Vrdniku zbog sumnje da je svojim prijetnjama ugrozio bezbjednost ambasadoru Australije u Beogradu Kler Birgin. 

Njega je Opštinski sud u Rumi 11. juna ove godine osudio na 15 mjeseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ambasadora  i nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava koje je policija kod njega pronašla prilikom hapšenja.