"Dilema EU ili Kosovo je pogrešna"
0
Dačić: Balkan će se podijeliti "carskim rezom"
Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pita Tuđman đavola: Jel mogu da pozovem Zagreb samo na minut i vidim kako stoje stvari u mojoj zemlji? Zanima me kada ćemo u Evropu. - Može - odgovori đavo. Završi Tuđman razgovor, a đavo mu kaže - Ovaj poziv košta milion dolara. - Nema problema. Reče Tuđman i plati. Čuje to Sadam pa i on upita: - Mogu li i ja da nazovem Bagdad? Ovi moji imaju probleme, pa me zanima kako ih rešavaju. - Može, ali će te to koštati 2 miliona dolara. - kaže đavo. Sadam završi razgovor i plati. - To je sve čuo Milošević pa upita đavola: - A jel mogu ja da nazovem Beograd? Zanima me da li su sačuvali Kosovo, da li se popravio standard i mnogo toga još. - Može. - Reče đavo. Kad je završio razgovor Milošević upita: - Koliko treba da platim? - Ništa. - Odgovori đavo. - Kako ništa. Ova dvojica su platili po milion i dva, a ja ništa. - Kad zoveš iz jednog pakla u drugi, računa se kao lokalni poziv
Ako nastavite sa idejom o velikoj srbiji ostaće te svi pod jednom šljivom, kao što moj đed Mitar Tarabić reče u knjizi \"Kremanska proročanstva\"
Da! Samo sto u svim tim postupcima nema ni malo iskrenosti i sve ste to učinili samo da se dodvorite međunarodnoj zajednici i na tom planu ostvarite političke poene. Međutim, stvarno vaše razmisljanje je puno drugačije od par izvinjenja i na pritisk donosenih zakona i odluka. Srbija je i dalje glavni uzročnik svih političkih, nacionalnih i svakih drugih trzavica na prostorima Balkana. Imate neiskren odnos prema svim državama bivše Jugoslavije, od 40 do 50 procenata Srbije i dalje podržava ekstremne radikalne stranke koje otvoreno zagovaraju podjele nekih drugih susjednih država a time i ratni sukob. Da ste tako mili, dragi, iskreni i pitomi kako pricate ne bih Vas napustali (izisli iz zajedničke države) čak i Crnogorci vaši najjači saveznici. Vjerojatno su vas ovi na zapadu provalili.
Dobro mu je ovo \"skoro svima\". Ako se ne varam, nisu se izcinul narodu kojem su nanijeli najviše zla . Bošnjacima.
još malo pa ode i vojvodina samo vi slijedite pogrešnu politiku slobe \"VELIKOG SRBINA\"
kakva Jugoslavija, kada u toj vještačkoj tvorevini admiral te bivše voijske nije mogao biti musliman i kada su muslimanska djeca morala 2 -3 puta više znati na ispitu od srpske i hrvatske djece da bi položili, nikada više u toj državi, NIKADA, nećemo dopustiti da budemo pod vašom prljavom šapom.....
Kao da se nesto prijetite,. pa sta treba da se dijelite, kad nikad niste bili nitko od vas svoje gazde, uvijek su jahali ove narode drugi,. dijelili se ne dijelili, opet vi ostajete na ovoj zemlji.. i opet necete imat pomaka.. i tako preko tisuchu godina..
Kada bi svi prihvatili BIH ,Hercegovina bi tražila nezavisnost . Zašto da živim u zajednici sa Bosancima , a ne crnogorcima ,dalmatincima ili šumadincima . Neka mi neko obajsni da su mi Bosanci bliži od Crnogoraca ili dalmatinaca . To je kada se pođe pogrešnim putem uvijek problem i onda iz laži u laž . Pitajte poštenu međunarodnu zajednicu gdje je industrija ,ekonomija ??? Pa oni ovdje imaju svu vlast ,smijenjuju postavljau ,donose zakone ,samo ne snose posljedice i naravno ostaju . Bosanci ,Hercegovci ,Dalmatinci , Slavonci , vojvođani ,Šumadinci ,Drinjani ,Krajišnici ,Moravci , Rašani ,Crnogorci ,Makedonci , albanci (pravi ), bugari , egejski sloveni , svi mi govorimo jedan jezik i pripadamo jednom narodu SRBSKOM . Ne dozvolite da nas dijele i zavađaju po vjerskoj ili plemenskoj osnovi . SVI SLOVENI UJEDINITE SE , POljska * RUSI * SRBI najači jedan narod . SVESLAVIJA .
To je tek pocetak Dacicu jer ono sto ste radili i sto jos radite (u BiH) ce vam se sigurno odbiti od glavu. Jedini nacin vam je da budete posteni i prestanete raditi iza ledja svojih susjeda. Treba takodje da znate dok se stanje u BiH ne promjeni i dok ne prestanete podrzavati dodikovu politiku ni vi ne ocekujte nista dobro. Sada vidis kako je kad vi kazete dogovorite se sa Dodikom i mi cemo sve to podrzati. Selam svim ljudima koji smatraju BiH domovinom i rade da ona napokon postane normalna drzava.
Na sta tacno mislis?Na granicu prije ili nakon 1878.? Mozes da biras, Ivice, ali i granice Srbije onda iz tog perioda, koji god da odaberes? Pa il je granica na Drini ili Bosanski vilajet obuhvata sve od Une pa nadesno, do i ukljucujuci Sandzak...mada...Sandzak mozete i zadrzati... Rimljani su davno odredili da je granica svjetova na Drini (za neupucene 4.v., raspadom Rimskog Carstva nastaju Istocno i Zaparno Rimsko Carstvo, koji su granicu dijelili na Drini.
ovaj ivica dačić i milorad do dick ko da su blizanci jedan krupniji jedan sitniji al im je ista gloova a i razmišljanja a i retorika koju koriste ko da ih je slobo napravio a plavšićka okotila.
DAČIĆU JEDINI CARSKI REZ JE BIO MOŽDA KOD TVOJE MAME JER NISI MOGAO IZAĆI DOLE NA NORMALAN NAČIN POŠTO SI ONAKO MALO GLAVAT.
ovaj yugo ne znam jel mi smijesan, zalostan ili me nervira:)...svi smo mi ba srbi, ne samo ovi narodi sto ovdje zive..i oni budisti su ustvari srbi, al ni oni to ne znaju. prvo je postao srbin pa je onda stvoren svijet. ustvari, moslim da ste vi stariji i od dinosaura
Yogo je tipican primjer osobe koji nikad nije izasap iz svog malog mjesta. i neko ko se nikad nije druzio s ljudima osim iz svog okruzenja.a nesto je kao procitao od srpskih kvazi- istoricara (ne onih pravih, nedaj Boze), pa je sav sretan. Zbog njega i ovakvih kao on se Jugoslavija raspala te nije imala sanse da prezivi... ko je dovoljno pametan shvatice. on nece- sigurno!!!
Eki Dače, on ko veliki
Sretna Krsna slava Sveti Nikola svim Pravoslavnim Srbima svijeta
Pogledaj ovu kartu i ona se kosi sa mnogim historijskim cinjenicama. Recimo mnogim Srbima je nepoznata cinjenica da je Albanska pravoslavna crkva starija od Srpske i da je Albanija nekada bila pravoslavna zemlja, otuda i zajednicka historija Srba i Albanaca na Kosovu i visevjekovni suzivot prije Osmanlija. Otuda i cuvena prica o Miloshu Kopilicu ili Obilicu. Mnoga plemena Srba imaju korijen medju Albancima ili plemena Albanaca medju Srbima. Cak i Crnogorci imaju stariju drzavnost od Bosanaca, Srba i Hrvata, ali to im ovi nikada nebi priznali. Cak su jedini za vrijeme Osmanlija uspijeli sacuvati drzavnost na prostoru Cetinja, Oboda i Vinpazara. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/ce/Byzantine1355.PNG/743px-Byzantine1355.PNG