Regija
0

Crna Gora: Privedeni demonstranti nakon dva dana pušteni na slobodu

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Svi uhapšeni demonstranti, koji su u subotu u Podgorici protestovali ispred zgrade Vlade Crne Gore, pušteni su danas na slobodu nakon 48-satnog pritvora.

U pritvoru je bilo 20 demonstranata, među kojima i novinar Monitora Marko Milačić, glasnogovornik Foruma 2010 Boban Batrićević, kao i predstavnik Građanskog fronta Ninoslav Kaluđerović.

Tužilac ih je teretio da su počinili kazneno djelo nepostupanje po naredbi službene osobe, odnosno da nisu poslušali naređenje policije da se sklone s ulice tokom protesta ispred zgrade Vlade Crne Gore.

U toku protesta protiv crnogorske vlasti u subotu je došlo do sukoba policije i demonstranata, a tom prilikom privedeno je 20 sudionika protesta, dok je povrijeđeno devet policajaca.

Protest, koji nije bio prijavljen policiji, organizovala je Facebook grupa Revolucija u Crnoj Gori - svi na ulice, a na prosvjedima je tražena smjena aktuelne vlasti, po uzoru na dešavanja u Bosni i Hercegovini, prenosi Tanjug.

Milačić je novinarima, nakon puštanja iz pritvora, kazao da će ubuduće raditi na masovnijim akcijama građanske neposlušnosti, jer je to, kako je naveo, pravi recept za smjenu aktuelne crnogorske vlasti.

On je dodao da ga privođenje neće uplašiti, navodeći da je policija nad privedenima izvršila neviđenu represiju.