Regija
0

Ceca traži crnogorsko državljanstvo

SRNA
Ceca Ražnatović
Ceca Ražnatović
Svetlana Ceca Ražnatović, poznata srpska folk pjevačica, podnijela je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za prijem u crnogorsko državljanstvo, pišu podgoričke "Vijesti" pozivajući se na izvore iz Ministarstva.

Ona bi, kako navodi list, tokom dana trebalo da stigne u Tivat, privatnim letom iz Ljubljane, oko 13.00 časova, helikopterom AC313 kineske proizvodnje, registrovanim u jednoj od zemalja Evropske unije.

U MUP-u nisu htjeli da potvrde informaciju o njenom dolasku, već su u saopštenju naveli  da u konkretnom slučaju "ne postoji smetnja da se postupi po nalogu za sticanje državljanstva Crne Gore, u skladu sa važećim propisima iz te oblasti".

Potvrđeno je da je u zahtjevu, između ostalog, Ražnatovićeva navela da je crnogorska snaha, kao i da se pozvala na slučaj Dragana Džajića, koji je dobio crnogorsko državljanstvo.

"MUP čeka dokaz da je ispisana iz knjige državljana Srbije", rekao je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Osman Šubašić u telefonskom razgovoru, koji je na pitanje da li bi eventualno davanje crnogorskog državljanstva kontroverznoj srpskoj pjevačici, moglo pogoršati odnose između Beograda i Podgorice, odgovorio da je to pravni proces, te da će se odlučiti u interesu Crne Gore.

Srpsko tužilaštvo tereti Ražnatovićku za nezakonitu prodaju fudbalera dok je bila na čelu FK "Obilić" a prijeti joj, kako navode srpski mediji, kazna zatvora do 15 godina.