Zemlja na pravom putu
0

Cameron: Ako nastavi ovako, Srbiji uskoro i pregovori za EU

FENA
David Cameron (Foto: AFP)
David Cameron (Foto: AFP)
Ima još posla da se uradi, ali ako Srbija nastavi da ide putem na kome se sada nalazi nema razloga da uskoro ne počne pregovore o ulasku u EU, izjavio u ponedjeljak britanski premijer David Cameron.

On je u obraćanju Donjem domu parlamenta, čiji je dio bio posvećen Srbiji, rekao da je Britanija oduvijek podržavala proširenje EU-a, od istočne Evrope do zemalja zapadnog Balkana, i da se takva politika pokazala kao uspješna u izgradnji podrške demokratiji i ljudskim pravima širom kontinenta.

Cameron je, kako je objavljeno na njegovoj internetskoj stranici, a prenio Tanjug, rekao da je bio veoma zadovoljan kada je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU i naročito je istakao ulogu predsjednika Srbije Borisa Tadića.

"Smatram da donošenje ovakve odluke ne bi bilo moguće bez hrabrog liderstva predsjednika Tadića. On je zaslužan za hapšenje Ratka Mladića, kojim je zatvoreno jedno od najmračnijih poglavlja u srpskoj historiji. I on je bio taj koji je donio hrabru odluku da započne dijalog s Kosovom", kazao je Cameron.