Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
lepi_laza, jel mislis na beogradski pasaluk sa Republikom Srpskom ? Glupi bosnjaci, vi cete kao nama da se smejete a zauzimate 23% u sopstvenoj drzavi
koja komedija cuj srbija stara monarhija, pa srbija kao drzava nastala pod tim nazivom kada stupa na politicku scenu prvo knezevina a potom i kraljevina srbija tek 1878 kad su im na berlinskom kongresu napravili drzavu strane sile. Do 1459 rzava srba se zvala raska i ona je bila samo kraljvina raska. I o kakvoj staroj monarhiji govore. Pa isto kada su srbima stvorili drzavu strane sile, bosna je usla u sastav austrougarske monarhije kao zasebna drzava corpus separatum. Dakle dok su srbima stvarali po prvi put drzavu sa tim imenom srbija (povijesni naziv zemlje je raska) bosna je usla kao zasebna drzava u austrougarsku monarhiju, donoseci pritom, zemaljski ustav, grb, zastavu, parlament, i vladu i dobivajuci za suverena direktno cara austougarsek monarhije. Dakle i tad smo 1878 bili monarhija bosna na celo sa austrijskim carem, nama barem nisu stvarali drzavu strane sile, i nismo promijenili naziv vlastite zemlje od ilirskog imena raska do rimskog imena sluga i robova serbula.
opet odlepio laza navukao se nesrecnik na srbe ko na kokain
E sad ce ih fino evropa oderati, ima da im preuzme svu privredu... bu.dale jedne, evropa propada
Ma ,sta da vam recem- Srbija je stara monarhuja,stara koliko i Ujedinjeno kralevstvo Velike Britanije.Kraljevske porodice se rodbinski vezale, Beograd je drugi Pariz,Srbi odabrani narod koji je dao svjetskoj civilizaciji skoro kao i Englezi.Sam Tesla je osvijetlio cijelo covjecanstvo sa svojim izumima ,ne samo osvijetlio vec ga i povezao modernom telefonijom ,televizijom itd. Jos da Srbe nisu omeli varvarini[Turci i Poturci],gdje bi nam bio kraj.
a to znaci ostade od serbistana samo beogradski pasaluk :D
ako se ovako nastavi za 5 godina gradimo spejs satl za mars, nema zaustavljanja, samo napred!!