Regija
0

Bush stigao u Zagreb

Sarajevo-x.com
Američki predsjednik George W. Bush u pratnji supruge Laure i državne tajnice Condoleezze Rice stigao je u službeni posjet Hrvatskoj, prenosi Jutarnji.hr. Zrakoplovi Boeing 757 Air Force One i pomoćni Boeing 747 sletjeli su na zagrebački aerodrom Pleso nešto prije 15 sati.

Američkog predsjednika dočekalo je izaslanstvo predvođeno ministrom vanjskih poslova Gordanom Jandrokovićem te američki ambasador Robert A. Bradtke. U izaslanstvu su i državna tajnica u MVP-u Bianca Matković i savjetnici predsjednika Republike Saša Perković i Tomislav Jakić.

Predsjednika Busha na aerodromu je još od 10 sati ujutro očekivalo sedamdesetak domaćih i stranih novinara, a s izaslanstvom iz SAD-a došlo je stotinjak akreditiranih američkih novinara.

Bush će se oko 18,30 sati susresti s predsjednikom Stipom Mesićem, a nešto prije 20 sati trebala bi početi i svečana večera koju za Busha priređuje hrvatski kolega. Na večeru u Vili Weis pozvano je stotinjak uzvanika iz hrvatskog političkog, kulturnog i sportskog života, crkveni velikodostojnici te uži vojni vrh.