Regija
2

Božović: Srbi neće krepati ako ne uđu u Evropu

SRNA
Petar Božović
Petar Božović
Srbi neće krepati ako ne uđu u Evropu, ali se treba okrenuti sebi i za to nije potrebna pomoć nevladinih organizacija, koje dovode u sumnju iskonske stvari, poručio je proslavljeni srpski glumac Petar Božović.

"Decu moramo učiti da poštuju pretke, da se vrate roditeljima i vjeri", istakao je Božović.

Božović je za beogradske "Večernje novosti" ocijenio da je Srbija danas duhovna grobnica, ostavljena na vjetrometini, bez ikakvih institucija, a da je pri tom uništena porodica, selo, prosvjeta.

Prema njegovim riječima, danas je jeftinije biti živ nego umrijeti, jer čovjeka neće ni da sahrane ako nema para. "Nećemo krepati ako ne uđemo u Evropu. Nismo propali ni kada smo prebjegli preko Albanije sa kraljem i cijelom otadžbinom", napomenuo je Božović.

Komentarišući podjelu Srbije na nebesku i pragmatičnu, Božović je rekao da bez prave nebeske Srbije, u duhovnom smislu, nema ni ove druge.

"Mi smo biološki uništeni poslije Prvog svjetskog rata, a Drugi svjetski rat nam je donio bratoubilaštvo, koje i danas postoji. To je najveća kazna za naš narod", rekao je Božović.

Osvrćući se na tvrdnje da je opstanak moguć samo priklanjanjem NATO-u, a da će u suprotnom Srbija biti ubogo pusto ostrvo, Božović je rekao da u Srbiji bombardovanje traje i dan danas, jer svakog mjeseca neko pogine od kasetne bombe.

"Zar ne bi bilo pristojno da nam ta najveća armada, koja je bombardovala malu Srbiju, da i neku paru da sklonimo te bombe, pošto su ih oni posijali? Ali neće. I dalje ćemo da ginemo i ližemo im cipele", ocijenio je Božović.

On je poručio da bi bilo lijepo živjeti na pustom ostrvu. "Pogotovo kada bismo kojim čudom stekli tu duhovnu punoću o kojoj maštam", zaključio je Božović.