Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
idi j..ebi ovcu ustaso, Srem ces videti samo za/klan za Boga i Otadzbinu!
PUSI K U R A C HERIGUZANE SVE DOK NE POTRAZIS NEKI VAS INTERNET PORTAL .
@HB ni sa Matom Bobanom niste uspjeli spojiti regije sa SFOR je 1997 napao oružano HV kada je Tuđman htio da granicu Hrvatske dovede do Mostara, Lično sam 1994 prošao kroz Mostar a tzv granica je bila kod Hepokove vinarije, čim se iz Mostara izađe prema Čapljini. Sreća pa vam je taj velikohrvatski plan propao. Vas je nešto više od 600.000 u cijeloj BiH. Samo u Sarajevu je toliko Bošnjaka. Zajedno sa Srebima 1993 i 1994 i sa Abdićevcima ništa nam niste mogli niti ste našu mogli razbijati. Sreća pa si ti negdje u Švicarskoj na socijali da pričaš. Takvi jadovi su mi najdraži za poklopiti. Sretno Vam u EU. Da Bog da druga Grčka bili :)
pa zar oni nisu ustase,ami cemo polako sklanjati barikade.
seruckas hos
Uzrok je ovo, što je Bog - koji se uzvisuje i uzdiže - u osmanlijskoj državi podigao vrijednost tomu hvaljenom narodu dostojanstvom i čast njihove sreće uzvisio kao visoki uzrast i poletnu dušu, jer se među njima nasilnika malo nalazi. Većina onih, koji su došli do visokih položaja (u državi) odlikuje se velikodušjem to jest čašću i ponosom; malo ih je, koji su tjesnogrudni, zavidni i pohlepni. Neustrašivi su u boju i na mejdanu, a u društvu, gdje se uživa i pije, prostudušni. Obično su prijazni, dobroćudni i ljubazni. Osobito se odlikuje ovo odlično pleme vanrednom ljepotom i iznimnim uzrastom... Bez sumnje Bošnjaci, koji se pribrajaju hrvatskom narodu, odlikuju se kao prosti vojnici dobrotom i pobožnosti, kao age i zapovjednici obrazovanošću i vrlinom; ako dođu do časti velikih vezira u upravi su dobroćudni, ponosni i pravedni, da ih velikaši hvale i odlični umnici slave\"
Povjestnik Aali i putopisac Evlija Čelebija: Osmanskoturski povjestnik Aali (1542.-1599.), rodom iz Galipolja, trideset je godina živio u Bosni na dvoru bosanskih valija (namjestnika). On je prvi u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao Hrvatima. U svomu djelu Tarihi Aali on piše (prijevod dr. Safvet-bega Bašagića): \"Što se tiče plemena Hrvata, koji se pripisuje rijeci Bosni, njihov se značaj odrazuje u veseloj naravi; oni su po Bosni poznati i po tekućoj rijeci prozvati. Duša im je čista, a lice svijetlo; većinom su stasiti i prostodušni; njihovi likovi kao značajevi naginju pravednosti. Golobradi mladići i lijepi momci poznati su (na daleko) po pokrajinama radi naočitosti i ponositosti, a daroviti spisatelji kao umni i misaoni ljudi.
Hvala predsjednice! Hrvati su se vratili tamo gdje kulturno pripadaju - u Europu! Stata je sto su neke hrvatske regije ostale izvan granica R. Hrvatske kao dio hercegovine, bosne i srijema, no doci ce sve na svoje