Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
alo ba ljudi! stanite malo, ne mozemo stalno krivit sve zivo, pokazite malo solidarnosti, mozda covjek stvarno tako misli, daj da vidimo do kraja sta ce bit...
mamu ti j... \"ne zeli\" zato sto niste ni za sta sposobni!! gubitnici i p1cke najvece !!
@@coco potpuno se slazem s tim sto si napisao. Ali mi imamo posla sa ljudima kao sto je @pura, @RS, @Brane, @srbin, a i ovi bosanski koji pominju traktorijade ...... (mada ove poslednje i razumijem da to pisu jer su nekad isprovocirani) mada i bez provokacija pisu o tim stvarima. Ali onda ce ovi prvi replicirat da i oni pisu nebuloze jer ih @Pipo provocira :))) I odakle pocet u stvari ?
Kod nas bi rekli isto ti misli tadic pod stolom kao i za stolom
svaki strah i bosnjaka i hrvata i srba je opravdan i o njemu treba otvoreno razgovarati. guranje pod tepih i zavaravanje kako su sve nebuloze nikome nece pomoci. najbolje bi bilo pogledati istini u oci i ne ignorirati niti jednu stranu te naci zajednicki minimum gdje nece biti zapostavljenih, a onda iskoristiti sve veze od rusa preko vatikana pa do arapa i krenuti naprijed. ali kako smo glupi mozemo samo sanjati o tome, jer umjesto da mi koristimo veze oni koriste nas kao sto je to uvjek i bilo.
@@coco mene religija zanima i manje nego tebe. Stvar nije u tome hocul se ja naci na meti. Problem je da li ce se naci na meti Bosnjaci koji jesu vjernici muslimani. To se desilo i to se moze ponoviti. Kada su americki oficiri upitali Kisindjera kako se Bosnjaci mogu oduprijeti eventualnom slijedecoj agresiji. Ovaj im je objasnio; vjerovatno se ne mogu oduprijeti ; ALI TREBAJU SVE URADITI DA BI GUBICI NJIHOVIH NEPRIJATELJA BILI TAKVIH RAZMJERA DA OVI ODUSTANU OD RATA.
imam osjecaj da bi se mi prije dogovorili bez stranaca. oni \"nabriju\" svaku stranu pa onda produze mandat i uzivaju u svojim foteljama. pitanje je sta ih ceka tamo kad im se tu okonca mandat. najbolja su njihova herojska izvjesca o borbi za mir, napretku u bih i sl. u stranim novinama.
@Taxus \"Bosnjaci vise nisu goloruki\" na zalost ne radi se o tome. Radi se da li mozemo iskoristiti oruzje ako bi nas napali u situaciji kad si sa svih strana zatvoren. To je problem. Samo neka mi niko ne pominje NATO integracije EU, UN i slicna srannja. Nikom ne treba vjerovat.
PA NIJE OVO 92, JEDVA CEKAM DA SE ZAPUCA PA DA KRENE TRAKTORIJADA!!
mozda su prosla vremena muje i sulje ali kad citam tebe vidim da su dosli jos puno bolji komedijanti. ja nisam krscanin niti me te nebuloze od religija zanimaju. pogledaj koliko ljudi na zapadu su stvarno religiozni, jako malo. to sto se religija preuvelicava za skretanje sa stvarnih problema u zaostalim muslimanskim zemljama koji nemaju ideje kako rjesiti socijalne probleme i prenapucenost je njihov problem. uopce se ne bojim izmisljenih stvari kao sto su religije niti mislim da ce krscani ratovati protiv vas. a ako se to dogodi 1000 pristupa na moru ti nece pomoci. pa tko kontrolira mora?
@kosmo ljutim se jer nas poistovjecujes sa Turcima. Znam da ima nekih koji imaju simpatije prema Turskoj. Ali mi nismo Turci. Ovi sto imaju simpatije prema Turskoj to je zbog toga sto vi osjecate privrzenost Srbiji i Hrvatskoj. Ja to ne odobravam ali razumijem. @Teks to bi bilo ok po meni. Iako jeste bolje da se nadje neko rjesenje bez podjela ali u krajnoj nuzdi i to je ok. Ako se dijeli o onda neka bude posteno.
@@coco gospodine, granice nece postojat za vas krscane. Samo jos da dodam ni jedna od gore navedenih zemalja nije imala ni priblizno takve zrtve kao Bosnjacki narod. Ipak Madjarska je platila cijenu svoje geo pozicije 1953, Cehoslovacka nesto kasnije 1968. I jedna i druga nisu imale izlaz preko kojih bi nabavljale naoruzanje. Mongolija i Tibet su pali komunistickoj rulji bez ispaljenog metka. Nemoj misliti da je neko naivan. Prosla su vremena muje i sulje.
Treba da se podijelimo. Srbima 40%, Bosnjacima 40%, Hrvatima 20%. Mi Srbi vraticemo vam istocnu Bosnu. Nama ostaje istocna Hercegovina, Semberija i Posavina koridor kod Brckog i Krajina. A onda ili da se razidjemo ili nekakva konfederacija, svakako cemo opet zajedno u EU. Problem su stranci koji nikad nesto tako ne bi dozvolili, nego ce naizmjenicno podbadati sve strane uvjeravajuci ih da mogu imati sve, a samo da se opet zakrvimo
Coco pa što se ljutiš. Ja ti govorim o realnim stvarima i kako je jedino moguće da krenemo dalje. Ali ako ti vjeruješ u to što ti je Alija Izmetbegović usadio u glavu kako je Bosna vaša onda je to tvoj problem
ja znam da je ovo zemlj teska za zivljenje,al bolju nemamo,ko je ne prihvata njegov problem,Bosna je Bosna,i sto je bitno Bosnjaci vise nisu goloruki,tako da nas vise niko ne moze tek tako iznenaditi,a samo budala sa bilo koje strane moze pozeljeti rat,,,dabogda se nikad nikome ne ponovio.....