Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako da se covjek bori? Kako da pomogne?
Predrag Matvejević je naš prijatelj- on je moj rod! Ali i Dragan Lukač je naš prijatelj- prijatelj svih Bosanaca DRAGAN LUKAČ JE NAŠ PRIJATELJ! PRIJATELJ SVIH BOSANACA! Dragan je istrajno radio boreći se protiv korumpiranih političara- branio je sve nas, a oni (anti-bosanski političari) su ga degradirali! A mi (ja) svi šutimo! KAD DOĐETE VI (JA) NA RED; NEĆE BITI NIKOGA DA VAS (ME) ZAŠTITI!?
@Sudija Skidam kapu za komentar!10 puta.Rijedak nadintelektualac,i kriv je...a balega od ljudi,pljuje i dan i noć,ne da vrijeđa nego poziva na nasilje,pa tvrdi da ga nisu pravilno shvatili,tj krivo ga interpretirali...takvi obično uvrijede mase lijudi,pa ništa...a za prof.Matvejevića...kazna...bruka do boga!
Hajd dobro, al sto se ti ne odrece svoje gluposti, ha? Ne ide ti nikako.
Kao i Andric Selimovic,Kusturica,Zafranovic,Bregovic...I profesor Matvejevic se nikad nije odrekao srpskog porekla.Zato je na udaru fasista.
Ovo je jedna vrsta političkog obračuna hrvatske države protiv \"domaćeg izdajnika\" Matvejevića jednog od 10-ak ljudi tog kalibra hrvatske nacionalnosti koji su rat hrvatske države protiv BiH i rušenje starog mosta nazvali pravim imenom.To mu nikada nije i neće biti oprošteno i zato slijedi odmazda.Za Predraga je najbolje da odleži tu kaznu i da se doživotno pedalira iz hrvatske jer to nije sredina dostojna za život takvog velikog uma.
Jel sada Mir - jeste, prošao je rat ? Poslje rata svi su generali, ratni bijes i želja za pobjedom dovela je i do puno gorih stvari. Pobjedom nad kim, gdje je odvela pobjeda, šta je pobjeđeno - jel poražena plemenitost ? Ako je to bilo kome pobjeda onda ja nikada ne želim da pobjedim. Republika Hrvatska je pred članstvom u Europskoj Uniji jedna kulturna zemlja koja poštuje ljudska prava, Kako objasniti Matvjejeviću da je anti-hrvat, ko god to kaže taj je anti-hrvat.... Vrlo kulturan čovjek, intelektualac - koji nije zaslužio da mnogi raspravljaju o njemu. Delikt mišljenja i govora, priznajte da je bezveze u današnjem svijetu takve ljude prozivati za delikt mišljenja, govora i pisanja.
u zatvor djubre antihrvatsko
a zasto ove vijesti nema u cro-medijima?
Koji konji uspjevaju da dobiju \"pravdu\" na sudu. Svaka cast Matvejecicu. Ako treba lezati u zatvoru za ono sto je napisao to ce biti sramota za Hrvatsku.
To je onaj vrhovni sud hrvatske ciji je predsjednik bio Vice Vukojevic, zlocinac i fasista koji je, izmedju ostalog, silovao bosnjakinju? Da li treba da se cudimo? U hrvatskoj nikakve demokratske promjene nisu iskrene vec se samo sprovode da bi se udovoljilo Europi!!! A fasizam se ugnjezdio u svaku poru drustva. Covjek u Zadru dobio degenek zato jer je govorio ekavicom. U sred Splita osvanuo grafit \"Srbe na vrbe\" uoci Davis kupa itd, itd.
slobodne zemlje na svijetu su: usa, uk, australija, novi zeland i kanada ovo ostalo je samo blijeda kopija anglo-forme, a bez sustine
U Hrvatskoj se itekako osjecaju duhovi ustastva.... oni hodaju neprimjetno - cak i u sudstvu.... zatvoriti Matvejevica nije u skladu sa Europskim duhom koji Hrvatska tako jako i silno zeli samim ulasom u EU. Mislim da Hrvatskoj mora biti jasno da Europa itekako prati sto ona radi...
U zatvor nego sta.Veliko je to djubre kao i Anri Levi cionista.
ako ga zatvore zbog napisanog o bosni i talibanima ja se odricem svog hrvatstva i pocinjem da prezirem svoj narod i maticu drzavu