Komentari (228)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
najniza penzija u RS-190, najniza penzija u federaciji 300... ah kako mi je ta prosperitetna Republika Srpska, ah kako mi je prosperitetna ta Republika gdje moj sin nije klosar i narkoman iz BL, vec zemljoposjednik i bogatas, a oni narkomani sto se drogiraju bolje da beru voce kod mog sina za dnevnicu, da zarade sebi 20KM, a moj si 200.000. i samo se vi zalite kako nema posla, ima posla, al\' se previse drogirate...
Jes Vilijam desperatan :)) De coce smiri malo tu tikvaru .....
koliko pacenika na jednom mjestu... get a life
bojim se da to neće tako lako proći , ovaj put smo malo spremniji nego 92\' Možete se samo iseliti u sr pa tamo kenjajte
@ ama NE IZMISLJAJ PRICE O BOGU!! @bosnjaci pisem sa dobrom namjerom iz inostranstva... morate poceti biti vrijedniji-cast izuzetcima ali sve u svemu oslanjate se previse na dijasporu. pa i mi radimo puuuno da bi imali. a buducnost bosne je u radu i POGOTOVO NAPUSTANJU MITA I POKORNOSTI ALLAHU! a mito ko mito...dobro ti dok placas..koja nepravda i koji grijeh!zato apelujem na doktore ,profesore ,policajce itd; ako zelite da bih napreduje ,a sa njom i vi,kanite se mita!!!
Kako ste vi bosnjaki gl.up narod,pravo zat.ucan i samo se duvate nesto i optuzujete Srbe za sve ono sto vi jeste i radite ! jednom reci:BED.NICI! SMILITE SE MI VEC
BOJE SE srbi AMERA ...hehehe - pa se raspisali ..
Gledaj srbadije sto pisu, ma svi ste vi turci :D
Jaooo ljudi šta su im Turci uradili he he he he
I TAKO ĆE MLADIĆ(SELJAČINA IZ MALOG SELA KOD KALINOVIKA)BITI PRODAN ZA VIŠE INTERESE.OVI BiH \"KREKOVANI srbi\" SE UBIŠE DA DOKAŽU DA SU VEĆI srbi OD SRBIJANACA.NE TREBAJU ONI VAS,U STVARI TREBAJU ALI SAMO ZA PRLJAVE POSLOVE...IZDALI STE SVOJU ZEMLJU I SVOJE KOMŠIJE,ČAK I ONE KOJI SU SA VAMA BILI I KRVNO VEZANI.VELIKI STE GRIJEH POČINILI...GRIJEH GENOCIDA.IGRALI STE SE BOGA I ZNAJTE DA ĆE VAM TO BOG VRATITI UKOLIKO OPET BUDE RATA...BJEŽTE KUD ZNATE,JER IZ BOŠNJAKA JE MERHAMET IZAŠAO.srbiju BOLI K.U.R.A.C ZA VAS A ISTO TAKO I SVE OSTALE NARODE U BIVŠOJ YU.OBILJEŽENI STE ZAUVIJEK...P.S. ŠTA MISLITE KO IMA VEĆI MORAL I VEĆU ŽELJU ZA OSVETOM??? J.E.B.Ć.E.M.O VAM G.O.V.N.A.R.S.K.U MAJKU...ONU BOLESNU VUČIJAČKU.
servsko-turska ljubav U prvoj bici koju je, sedam godina nakon Kosovske novi sultan Bajazid I vodio kod Nikopolja protiv zapadnih križarskih vojni, pod zapovjedništvom ugarskog/mađarskog kralja Sigismunda (poznatog kao Žigmund), osmanska vojska je bila pred velikim porazom. Tada je s desnog boka sultanu u pomoć pritekla srpska vojska, pod zapovjedništvom njegovog šure despota Stefana Lazarevića. U odlučnoj bici, koja se odigrala 28. rujna/septembra 1396. godine, Osmanlije su poraz pretvorili u pobjedu i hametice porazili križarsku vojsku. Tako je šura spasio svoga zeta.
Udaja Olivere za sultana Bajazida servsko(slugansko) turska srodnost Šest mjeseci nakon Kosovske bitke, Lazareva udova kneginja Milica (u legendama unaprijeđena u caricu), po savetu patrijarha i celoga sabora sveštenih lica i celoga sveštenstva, dala je pristanak da se njena kćerka Olivera uda za sultana Bajazida I. Tako su sultan Murad I i despot Lazar Hrabrenović pod zemljom postali prijatelji, a na zemlji je kneginja Milica postala punica sina čovjeka koji je izdao naredbu o smaknuću njenog muža, a Oliverin brat, novi despot Stefan Lazarević, šura sultana Bajazida. Bajazid i Olivera izrodili su tri sina: Sulejmana, Isu i Mehmeda (od arapskog ličnog imena Muhammed). Još samo treba dodati da je Lazareva kćerka Vukosava bila udata za Miloša Kobilića, a Mara za despota Vuka Brankovića.
servi su najzasluzniji za sirenje osmanlijskog carstva i osvajanje Vojvodine.U tu cast Sulejman Velicanstveni hatiserifom obnavlja srpsku pravoslavnu crkvu i pecku patrijarsiju
prva servska drzava se zvala \"Raska\" a sevi se ne nazivaju \"Rasanima\" vec servima-ime koje su dobili od Vatikana kao sluge Nesrpski (ilirski) naziv \"njihove\" drzave \"Raska\",nesrpska (avarska) titula vladara \"zupan\",nesrpska vjera krscanstvo (pokrsteni od strane Nesrbina,vidi pod \"Heraklije\"),malo poslije toga nesrpska (bizantijska) vjera pravoslavlje,nesrpska (bugarska) ekavica,nesrpsko (bugarsko) pismo cirilica,,nesrpski (slavenski) jezik. Sve sto prakticno imaju originalno kao cinilac u procesu njihovog nastanka jeste njihovo ime \"Sluge\",a znamo svi koliko je to originalno !
Poslije Bitke na Marici vecina servskog plemstva se naklonila Sultanu.Kraljevic Marko je poginuo u borbama za sirenje osmanskog carstva.Bitka na Kosovu-vise je serva (sluga) bilo u osmanskoj vojsci nego u vojcui Bosanaca i Albanaca koji su docekali osmanlije na kosovu Sustina Srba je u njihovom imenu,koje izvorno znaci Sluge (Robovi),o cemu polovinom X stoljeca govori Konstantin Porfirogenet, u spisu \"De Administrando Imperio\",gdje doslovno kaze sljedece: \"[...] »Srbi« na jeziku Rimljana je riječ koja označava »robove«, a na tom jeziku obično se riječju »serbula« označava obuću robova, a riječ »tzerboulianoi« označava one koji nose jeftinu, siromašku obuću. Srbi su to ime dobili jer su postali robovi imperatora Rimljana[...]\" (Konstantin Porfirogenet,De administrando imperio,Glava trideset i druga,str. 153.)