Unosna nagrada
0

Američki plaćenici iz "Blackwatera" hvataju Mladića

Sarajevo-x.com
Agenti najveće američke privatne bezbjedonosne kompanije "Xe", poznatije pod starim nazivom "Blackwater", uključili su se u potjeru za Ratkom Mladićem i nagradom od deset miliona eura, koliko je ponudila Vlada Srbije za informacije o najtraženijim haškim bjeguncem.

"Blackwater" je najveća i najjača privatna vojska na svijetu, poznata po akcijama u Iraku i Afganistanu, a Mladić im je postao interesantan nakon podizanja nagrade za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja.

Podizanjem nagrade, osumnjičeni za ratne zločine u našoj zemlji postao je jedan od tri najtraženija bjegunca na svijetu, piše beogradski "Press".

"Hvatanje Mladića, pored deset miliona eura, što je skoro 14 miliona dolara, donosi i pet miliona dolara koje donosi američki program "Nagrada za pravdu". To je skoro 20 miliona dolara, koliko privatna vojska u Iraku zaradi za godinu dana, a u potjeri za Mladićem ipak ima manje rizika. Za najtraženijeg svjetskog bjegunca Osamu bin Ladena nagrada je 25 miliona dolara", rekao je izvor ovog lista.

Kako je rekao Boža Spasić, privatni detektiv i nekadašnji službenik Službe državne bezbjednosti, visoka nagrada će privući veliki broj stranih "lovaca na glave", a jedan dio njih je već krenuo u Srbiju.