Srbija
0

17 putnika povrijeđeno u prevrtanju autobusa

SRNA
Foto: Blic
Foto: Blic
Jedan putnik teže je povrijeđen, a 16 lakše prilikom jutrošnjeg prevrtanja autobusa somborskog "Severtransa" kod mjesta Kovilj.

Doktor Zoran Đermanov, načelnik Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, kaže da je u taj centar u prijepodnevnim satima primljeno 17 putnika.

"Jedan putnik iz prevrnutog autobusa teže je povrijeđen, ali je van životne opasnosti. Dijagnostiku smo obavili kod polovine povrijeđenih putnika, a u pitanju su lakše tjelesne povrede, tako da će oni uskoro biti pušteni kućama", rekao je Đermanov novinarima.

Robert Varadi iz novosadske Vatrogasne brigade saopštio je da je njegova jedinica uspjela da spasi jednog putnika ispod prevrnutog autobusa.

"Kad smo došli na lice mesta vozila Hitne pomoći već su odvezla jedan broj povređenih, a mismo uspeli da jednog putnika spasemo, tako što smo ga izukli ispod autubusa gde je ležao priklješten", rekao je Robert Varadi.

Autobus somborskog "Severtransa" prevrnuo se jutros oko 8.30 sati na autoputu Beograd-Subotica kod mjesta Kovilj. 

  Autobus je sletio u jarak sa desne strane puta, kod Kovilja, a uzrok prevrtanja biće poznat tokom dana kad se očekuje saopštenje istražnog sudije Opšteg suda Ljubinke Čeman, koja je i obavila uviđaj na mjestu nesreće.
  Ostali putnici, koji u nesreći nisu zadobili povrede, do svog odredišta prebačeni su drugim autobusom "Severtransa".