Problemi za dijasporu
60

Od danas zatvoren granični prijelaz Hadžin potok, Krajišnici ogorčeni: Zlonamjerna politička odluka

M. G.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Preko stalnog graničnog prijelaza za pogranični saobraćaj Bogovolja-Hadžin Potok, od danas više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, nego samo pogranični, odnosno samo nositeljima pogranične propusnice.

Ovu odluku je predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH nazvao "krajnje nepoštenom, nepravednom i drskom".

"Odluka je izazvala kod svih građana ovog dijela BiH ogorčenje i nezadovoljstvo koji su potpuno opravdani. Smatram da je ova odluka isključivo politički motivisana i zlonamjerna s obzirom da je ovo jedini granični prijelaz koji se zatvara dok se na drugim dijelovima države otvaraju i stavljaju u funkciju granični prijelazi: Imotica - Duži, Jovića Most - Čitluk i Sebišina - Drinovci", kazao je Ogrešević.

Dodao je da Unsko - sanski kanton ima definitivno najbrojniju dijasporu i već imaju ogromne probleme sa dugotrajnim čekanjima i zastojima na graničnim prijelazima, a ukidanjem još jednoga ovaj problem se dodatno pojačava i stvara nesagledive posljedice.

"Od svih nadležnih ćemo vrlo glasno i odlučno insistirati na ukidanju ovakve odluke i ona sigurno neće biti ispraćena u tišini. Građani ovog dijela BiH ne zaslužuju ovakav odnos i to nam niko ne može osporiti", zaključio je on.