Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Osim toga tako oslabljene i krizom zahvaćene istaknute muslimanske zemlje nemaju ni snage, ni moćči ni voilej das ebave pitanjem ugbjetavanja i teroriziranja muslimana u onim malo perifernijim državama kao što je to sada slučaj u ČAdu, CEntralno afričkoj republici, Maliju, Gani, MIjanmarau, i td...... gdje se vrše i masakri nad muslimanskim narodom bilo da je u većini ili mnajini. Na karaju i sam sirijska kriza pogoduje tome koja je možda i instalirana s istim ciljem... odvraćanje pažnjeod druzgih problema i žarišta kao što je palestina i gaza. Iz sveg navedenog se može zaključiti postaviti pitanej ko je to inicirao arapsko proljeće i s kakvim ciljevima i motivima dali su to građani tih država ili su u to umješani strani elementi-faktori koji su time destabilizirali cjeli sjever afrike, srednji - bislki istok pa i arapksi poluotoka sadas ovim tenzijama u turskoj to se širi i dakje šta je cilje i pozadaina svega toga... nije lako precizno zaključiti ali nije ništa dobro po muslimane....
Kako god bilo situacija je u toj zemlji već mjesecim ažalosna da žalosnije nemože biti. Od zacivanaj Mubaraka se nikako da oporave i kada su konačno dobili legitimno izabranog predsjednika msjenili su ga nelegalno. Osim toga mnogima prijes evga Izraelu, susjendim arapski mionarhijama i kraljevinama zbog straha od bratstva i panarbizma širenja njihovog utjecaja i moći u arapskom svijetu..pa do ovi još dalji europsko američkih stranih uplitanja sve to nažalost košta ovu divnu zemlju i njen narod koji spadaju među bastione odbrane islama i općenito civilizacije a viudimo danas kakose tamošnja valst ophodi prema onima koji pozivaju vjeri, pravdi i šerijatu....... to je onaj Egipa isti od prije 20 eo godina kada je sve bilo poželjno samo ne da budeš vjernik i pozivaš Bogu i Islamu.. takav egipat odgovara mnogima zato su i držali mubaraak 30 godina na vlasti...... žalosno, slično se dešava i u libiji.
proklet bio Sisi i njegove pristalice... kakva je to vojska koja hapsi i zatvara djevojke ? R4BIA ! Zivio Islam,Zivio Mursij,Zivio Egipat !
R4BIA !!
Dobro smisljeni sukobi od strane evrope. Egipat je nekad bio najtrazenija destinacija za zapadne evropljane u periodu oko nove godine , u stvari u toku citave godine. Isto tako i Turska je jedna od glavnih turistickih destinacija za zapadnjake. Stvaranjem sukoba u ovim zemljama se talas turista skrece u EU-zemlje. Sukobi su manjih razmjera samo da nastete turizmu i odvrate turiste od ovih destinacija. Ne prave se veci sukobi jer mozda moglo doci do talasa izbjeglica koji bi preplavio evropu a to nije pozeljno.
ma nije do toga, kad bi egipat pao u ruke islamista, i sirija i irak, spojili bi se u jednu drzavu.. toga se najvise boje zapadnjaci
Sloboda Mursiju, sloboda Muslimanskoj braći!! R4BIA!!!
Ugledajmo se na njih..!
teroristi proglasavaju nekoga teroristom. Ovaj svijet je dotakao dno!
dok se hrvati raduju kurcu.. http://www.youtube.com/watch?v=baKrBTwOkuM HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAH
E ovih egipcana nikako da nauce ,pa ne skida se vlada tako sto lijepo ne sjedite kod kuce na netu k'o mi i kritikujete nadajuci se da ce se vlada postidjeti i sama otici.Mada istinu govoreci i kod nas ima onih radikala koji zele svojim komentarima uplasiti vladu ali svaki "revolucionarni" pokret ima i svoje extremno krilo.
niko nije dobar.
Analogijom, protesti terorista.
Sad će nafta opet poskupiti