Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je lider a ne onih 6 uhlJupa. Tihić, B. Izetbegović, Radončić - JADNO DA JADNIJE NE BI MOGLO BITI DA NEMA BOSIĆA, ČOVIĆA, ČAVIĆA, DODIKA,...
Tito je jedan i Tito je čudo ! A evo i našeg malog Tite Džanka, daje intervju pred abd uspješnu operaciju. . . http://www.slobodna-bosna.ba/Novost.aspx?id=300
Tuga je ovo sve. Tuga je kako razmišljate vi što komentarišete. Tuga je šta se dešava, a još će veća tuga biti. Trežnjenje će biti bolno iskustvo. Tuga.
pola nasih politicara imalo je partijsku knjizicu il su im roditelji imali, a danas kad spomenes tita fol dize im se kosa na gl(O)vi! koji su to papani i izdajice roda ljudskoga! ko suncokret se okrecu kamo sunce zalazi. perfidni su, a sto j najgore, narod ko stado ovaca sliepo ih slijedi i vjeruje im svaku rijec, pa cak i kad te rijeci nemaju nimalo smisla. svaka vladavina ima svojih mana, ali svako ko kaze da je danas bolje nego u bivsoj yugi toliko laze sebe, da mu je zivot postao jedna velika laz i misli su mu jedna velika laz i zato mu lazi ovih danasnjih mufljuza po tv bas pasu!
Evo spisak kombinata i kompanija koje su bile samo u Socijalistickoj Republici BiH kad nisu entiteti postojali: UNIS, Energoinvest, Sipad, Krivaja, FAMOS, Zeljezara Zenica, Slavko Rodic Bugojno, BNT Novi Travnik, Fering Gracanica, Incel, Bosnalijek, Rafinera Modrica, Pobjeda Gorazde, Soko, Hepok, UPI, Agrokomerc, SODASO, Sava Bijeljina, Tvornica Alata Trebinje, Borac Travnik, Rudi Cajevac, Igman Konjic, Vitaminka Banja Luka, Lasta Capljina, itd itd. Kad vam ovo Tihic, Dodik i Covic stvore onda se javite. 500.000 nezaposlenih a vi pricate nesto na njega. Svako posten i pametan pobjegao je iz Bosne od 1996 pa na dalje. Dejton je svu ovu nezaposlenost, korupciju, kriminal, rodjacke veze, delikvenciju, p.e.d.o.f.i.l.i.j.u, samoubistva donio i njegovi cuvari na vlasti. Mi smo dokazali da samo pod totalitarnim sistemom funkcionisemo i za nas nije otvoreno drustvo i demokratija. Goli otok je bio najhumanija institucija, steta sto svi nisu pobijeni.
a takvi kao ti se bas isticu kao neki mislioci o naprednjaci??? komunizmu je jedini problem divlji kapitalizam! to ti je kao ono kad su varvari rusili civilizacije xputa u istoriji! nazalost sa takvima se ne postupa kako bi trebalo, a to bi bilo ili reedukacija iliti kastracija! najbolje bi ti bilo da malo dinamita ili sta vec u rukzak stavis i svojim istomisljenicima demonstriras kako se dospijeva u raj u kojem najmanje 40 djevica na tebe ceka ;-)!!
dok nam je bravar bio predsjednik, sva su nam vrata bila otvorena!
Gledaj ustasko-balijsko-četničku bagru sto je navalila sa pljuvanjem covjeka koji je bijedu direktno iz srednjeg vijeka, iz jedne agrarne, zaostale zemlje, nahranio, opismenio i uveo u Evropu.
Bio je u prvim linijama i u rovovima protiv Nijemaca, U.s.t.a.s.a, C.e.t.n.i.k.a i italijanskih fasista.Poslije rata borcima je dao sve plate i pozicije da upravljaju, nisu se ko danas bunili za svoja prava.Naredio je da Jugoslavija mora biti industrijska zemlja, da se u njoj sve proizvodi, a da se ne ovisi o Istoku i Zapadu.Jugoslovenske firme i kompanije su drmale sa ugovorima i na Istoku i na Zapadu i u Nesvrstanim.Osnovao Nesvrstane i bio njihov lider kako ne bi bili niciji privjesak kao sada niti nas je neko mogao ucjenjivati.Ne treba ni spominjati sporske uspjehe, naucne, kulturne.Cak nam je i muzika u ono doba bila bolja nego sada.Pa p.i.c.ka. vam m.a.t.e.rina balavci rodili se 1992 i 1993 i sjeli za tastaturu da s.e.r.u. o njemu a i dan danas infrastrukturu i zgrade iz njegovog doba koristite nisu vam Karadzic, Alija, Boban, Dodik, Tihic,Covic dali to. Ne mogu ni prokleti autoput napraviti a pruga Brcko-Banovici za 2 godine napravljena za dzaba radnom akcjom.Smrt nacionalizmu.
Do Sudnjeg dana.
ova današnja balavurdija sve zna. imamo haman najbolje mejtefe u regiji.
Neka je i treba. Zato ser u Titino vrijeme živilo kao bubreg u loju, a sada preživljava uz pomoć kontejnera. 1980. godine nije bilo nijednog nezaposlenog, a danas nijednog zaposlenog. Nije se pitalo ko je kakve vjere, ali se radilo. Danas u RS nema Bošnjaka zaposlenih, već šest godina im neda Dodik i kompanija. U Federaciji se svađaju, a svi zajedno kraduli li kradu.Dodovaraju se po onoj staroj \"što je narodu gore, nama je bolje\". Ljudi, dokle ovako.
\'\'\'dzik.ane jedan, da je po tvom imali bi palestinu u sred evrope! zato mars tamo odakle ti i ideologija potice haj.van.cino bradata! isti ste vi soj kao i cete i uje! NAMA PRAVIM BOSANCIMA vi uopste niste potrebni zato se poklopi usima m.a.r.s u arabiju! \'\'\'\' ĐIKANJE KOMUNJARSKI, znam da te boli činjenica da više ne možeš dobiti besplatan stan po principu crvene partijske knjižice, kada je bilo dovoljno da si glupp ko karina, a da ipak budeš rukovodilac u nekoj firmi, pod uslovom da držiš sliku svog božanstva-tita nad glavom, na radnom mjestu i u kući, da ližeš šuppak komesarima iznad sebe, i cinkaš komšije, prijatelje i rodbinu zbog ispričanog vica na račun partije i tita.. ali vremena se mijenjaju, a ti, s obzirom da meni savjetuješ odlazak u Saudijsku Arabiju, sebi komunjarski raj možeš naći u Vijetnamu, Kubi ili Sjevernoj Koreji......tamo je kažu, plaho lijepo...
nisi ti taj kapacitet za kojeg se smatras da bi me mogao smesti! umislio si mi se previse infantilcicu jedan! to sto nabrajas ne pije vodu. poznato je odakle potice najveci kriminal i nemoral na balkanu. i hajd sad uzmi svoje lijekove i postedi nas svojih mentalno-bolesnicki izliva!!!
a na sta se ti genije lozis, na papka krezavog, prljavog i nepismenog koji je 40 godina svercovo na sitno, pljacko karavane, lago i petljo, u 40. ozenio bogatu zidovsu babetinu sa bratom joj zeznutim zidovskim svestenikom, i onda ga krenulo, dobivo prosvjetljenje mozes zamisliti od boga a nije ga ni nakon takvog utjecaja znao napisat i zapisat, guzio sve redom ukljucujuci i djecu, vodio ratove, pljacko gradove i gradoive i omogucavo vojnicima da legalno siluju zene itd itd vjeruj mi bravar je bio boljiđ vjeruj mi bravarova ideja je bila bolja prvi i jedini koju je ovu marvu nahranio, naucio ih da cita i pise, naucio ih da rade, napravio im radna mjesta, i dozvoilio im da vide more i druge drzave, druge ljude i druge kulture...
....prestižnim svjetskim univerzitetima...a narodu ispiran um da treba da je zadovoljan jer ima platu kojom možda da kupi ulja, soli i hljeba, i može da spere radnički znoj negdje na dalmatinskoj plaži... oo što je bilo dobro uz svo zlo u tom sistemu, jeste da su radnici ipak iako su iskorištavani kao marva, imali svoja prava, za razliku od danas, kada čovjek ne primi 24 plate i potom dobije otkaz....također treba pohvaliti i činjenicu jako dobre zdravstvene zaštite i njege....
nemoj da te vake sotone ko ja smetu, brzo sad na dzumu i mjesto zauzet pored kaka brata sto dila drogu, ne placa porez, sverca, ne radi na poslu, ne placa nikome njegovo, krha djecu tudu ili svoju, duguje najmilijim... nece ti biti tesko gotovo svaki je taki :)