Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
..prvi je problem taj što su nam prodali 'muda pod bubrege' 90-ih godina, i sada još manipuliraju da su 'ostvarili' nešto. Nažalost 1990-ih godina svi su imali preglupe političare, a Srpski nacionalizam je nadvladao razum u Srbiji. Po inerciji su se pojavljivale 'velike vođe' koje su nudile i realizirale 'veliko ništa' za svoje narode, pod motom 'ugroženosti' naroda i nacija u SFRJ, što je obična glupost. SFRJ je trebalo u miru rekonstruirati, i polsije 5-6 godina ludila u Evropi, sve bi se stišalo i smirilo. Sada bi SFRJ bila jača nego bilo kakve zemlje u okruženju koje su nam sada zvijezde 'vodilje' poput usranog Lajčaka i njegovih Panenko, Tatinko-Maminko Slovaka, Katarza tek predstoji..za sve..nadamo se da neće biti rata! Nemoguće je u BiH da je netko silom ukrao 50% Bosne i stavlja grunt na nešto što je ukradeno, a iopet nagrađeno od strane međunarodne zajednice.
Svijet lagano legalizuje genocid sto dokazuje da su ga od starta podrzavali. Osudit ce Karadzica i Mladica ikraj price a njihova tvorevina???? A narod kojem su heroji a srpska crkva???? Srpski narod u vecini je podrzo genocid i to je cinjenica. Mislim da ce se desiti rat ako ovako nastavi a po svemu sudeci ce se nastavit. Samo je pitanje s cim cemo ratovat odnosno cim cemo se branit jer su nas nase "mudre" vodje demilitarizovale a region se naoruzava
Ovde se samo mogu dovoditi podobni sugovornici zato Banac odjeb iz BIH i od BIH.
Nema ovdje vise sukobljavanja ni pod razno. Ako misli na rat neka zna da su stranci pozicionirali stratesko oruzje tako da moras imatu 74% kontrole nad BIH da bi mogao imati prednost (Haubice u Livnu, rakete na Glasincu, tenkovi u Banja Luci, topovi u Tuzli, minobacaci u Sarajevu, exploziv u Vitezu....)
Poruka svima koji vole Bosnu i Hercegovinu,budite jako mudri i mnogo pametni
Pa oni su nam sve ovo i napravili !!!
hoćete vi karinu i dobit će te je srbi nikad neće pristat na uslove koje postavlja sarajevo to vam mora biti jasno ja ne znam o čemu vi pričate ovo je početak kraja BIH:
Na kraju ce ovdje da bude drzava po volji njenih gradjana onakvu kavu je oni budu htjeli,da li se to svidjelo politickoj oligarhiji ili ne.
"U toku su sudske procedure koje još nisu završene. I dok to nije završeno, najpametnije je ne ulaziti u to. Ja ću se tog držati. Ja nemam što o tome reći. Ja sam o situaciji koja je inkriminirana govorio kad je bilo vrijeme 1992. i 1993. godine", naglasio je. ONDA NEMOJ NIŠTA KOMENTARISATI !!!!!!
Čemu takvo otresanje? Ivo Banac je upitan o sadašnjem stanju u BiH rekao vrlo jasno što ima za reći, kao što je vrlo jasno govorio i 1992. - 1994. godine o tadašnjim događanjima. A novinar bi trebao znati da se nepravomoćne presude ne komentiraju u civiliziranom svijetu. Podrška i poštovanje dr. Bancu!
E dovoljno je medjunarodna zajednica pomogla.Bas im hvala za Srebrenicu i ova dva nakaradna entiteta,za sve kantone i Dejtonski sporazum.Neka oni nas ostave na miru i neka pokupe svoje trecerazredne strucnjake koji nama sole pamet i to debelo naplacuju.Da se nisu uplitali sada bi ovo bila cijela drzava nego nas zaustavise ispred Banja Luke.Oni su postavili Dodika,pa neka ga i sklanjaju.Postavili su nam i izdajnika Lagumdziju i Srbijanskog udbasa Radoncica samo da bi oslabili Bosnjacke u unijeli raskol u njihove redove.
Dodik zeli napraviti drzau u drzavi sto je nemoguce i EU da zeli moze sve ovo obustaviti i narediti im sta i kako d arade ali ne zele !
nesto je reako sto mi ne znamo? problem je u tome sto smo mi tu pricu zivimo 20 godina vec.nama treba rijesenje a ne konstatacije
ovaj Banac je jedan od najvećih svirača onoj stvarki glumi ovde nekog pametnjakovića analitičara, svako ko iole čita šta se piše zna kakva je situacija a on eto ko najpapametniji...
Pa bilo je samo pitanje vremena koja kap ce preliti casu i time izazvati velike proteste, dosta je ljudima bacanja bombi 20 godina, iz dana u dan