Javni pozivi
54

Islamic Relief BH poziva sve zainteresovane kompanije da dostave ponude

Organizacija Islamic Relief u mjesecu ramazanu nastoji obezbijediti što veći broj paketa hrane za sugrađane u stanju socijalne potrebe.

Sve zainteresovane kompanije da dostave ponude za slijedeće Javne pozive:

- Javni poziv za nabavku 4.500 ramazanskih paketa hrane budžet 200.500 KM. Detalje o Javnom pozivu pronađite ovdje.

- Javi poziv za dostavu ponuda za radove na rekonstrukciji, renoviranju i sanaciji 10 stambenih jedinica. Budžet 210.000 KM. Detalje o Javnom pozivu pronađite ovdje.

Izuzetno teška ekonomska situacija u Bosni i Hercegovni dodatno je pogoršana uticajem pandemije Covid 19, kao i trenutnim dešavanjima u svijetu. Nažalost, broj osoba kojima je neophodna humanitarna pomoć iz dana u dan sve je veći.

Ramazanska distribucija hrane za najugroženije u Bosni i Hercegovini, ali i u više od 40 država širom svijeta, najveći je logistički poduhvat ovakve vrste. Islamic Relief iz godine u godinu pomjera granice i nastoji obezbijediti veći broj paketa.

U toku 2021. godine više od 2 miliona osoba u Jemenu, Siriji, Etiopiji, Sudanu, Mijanmaru, Palestini i mnogim drugim zemljama dobilo je spasonosne pakete hrane.

Nažalost, svakodnevno svjedočimo da su zbog akutne neuhranjenosti milioni djece u Afganistanu i Jemenu u ogromnoj opasnosti od preuranjene smrti.

Osigurati dovoljnu količinu pomoći u hrani za mnoge znači spas od sigurne smrti. Biti dio ovakvog projekta predstavlja izuzetnu čast i ponos za sve učesnike širom svijeta. Činiti dobro i pozivati druge da čine dobro naša je misija.

Pred nama je mjesec milosti pun. Pozivamo vas da Ramazan dočekamo na najbolji mogući način, čineći dobro onima koji od nas očekuju pomoć.

Nahranimo i pomozimo nekome u BiH, Jemenu, Afganistanu, Siriji, Palestini, Mijanmaru, Nigeru, Maliju, Etiopiji.

Pozivom na broj 17052 doniraj 2 KM.

Uplatom na žiroračun broj: 186 000 107 243 4061 sa naznakom "Uplata za ramazanske pakete hrane".

Online donacije možete realizovati putem naše web stranice na sljedećem linku.

Više informacija možete dobiti pozivom na broj 062 000 120.