Dres Edina Džeke najzanimljiviji
0

FOTO / Zimski bazar u Sarajevu okupio stotine posjetitelja

Sarajevo-x.com
U organizaciji Fondacije "Ruke i srca koja pomažu" u sarajevskom Uniticu je organizovana manifestacija humanitarnog karaktera Zimski bazar 2011. Učesnici manifestacije, između ostalih bili su predstavnici diplomatskog kora, nevladine organizacije i brojni drugi prijatelji Bazara te su se brojni posjetioci podsjetili na bogatstvo različitosti koje nudi naš glavni grad.
Zainteresovani su mogli probati specijalitete iz različitih zemalja- holandske palačinke, švedske mesne okruglice, norveške vafle, kanadske sireve kao i specijalitete azijske i meksičke, turske, palestinske i iranske kuhinje.
Posebna zanimljivost bio je dres Manchester Citiya sa brojem i imenom Edina Džeke za kojeg će do idućeg petka trajati licitacija, a trenutno je dostignuta cijena od 150 KM. Najmlađi su imali priliku da se zabave u Dječjem kutku, a njihovi roditelji su mogli okušati sreću na tomboli, uz pregršt vrijednih nagrada.

Zimski bazar je tradicionalna godišnja manifestacija koja služi prikupljanju sredstava za projekte Fondacije "Ruke i srca koja pomažu". Između ostalih, Fondacija kontinuirano provodi projekte podrške Pedijatrijskoj klinici Jezero, Dječjem domu Bjelave te Dječjem domu Egipat uz niz drugih aktivnosti kojima se pruža pomoć najmlađima kojima je ta pomoć potrebna. Jedan od projekata jeste kupovina iStat ručnog analizatora krvi za koji je tombolom prošle godine prikupljeno 6.000 KM, a cijena mu je 15.000 KM.

Istaknuto je veliko zadovoljstvo posjetom, a tačan broj posjetilaca i iznos prikupljenih sredstava bit će saopšten naredne sedmice.