Kreće se uz pomoć invalidskih kolica
0

Pomozite Valentinu Lujanoviću oboljelom od cerebralne paralize

Sarajevo-x.com
Porodica Lujanović trenutno živi u Kninu, Republika Hrvatska te moli sve dobre ljude za pomoć u liječenju njihovog teško oboljelog sina.
Valentin Lujanović rođen je 18.7.1992. godine u vrijeme kada su njegovi roditelji živjeli u srednjoj Bosni, gradu Travniku. Ratnim okolnostima porodica je smještaj potražila u Republici Hrvatskoj gdje i danas živi u vrlo složenoj financijskoj situaciji.

Valentin već duže vrijeme boluje od cerebralne paralize (paralysis Cerebralis) te je operiran. Troškovi prve operacije koje se dogodila prošle godine iznosili su oko 40.000 kuna. Svesrdnom pomoći prijatelja, rođaka i drugih ljudi dobre volje, porodica Lujanović je uspjela osigurati privremeno liječenje teško oboljelog sina.

Nakon određenog vremena, tačnije od juna prošle godine, oboljeli mladić kreće se jedino uz pomoć invalidskih kolica, jer se njegovo stanje vremenom pogoršavalo.

Prema posljednjim nalazima urađenim u Općoj bolnici Hrvatski ponos Knin, Valentinovo stanje se drastično promijenilo. Nažalost, ne na bolje. Valentinu je propisana stacionarna fizikalna terapija kako bi se održalo postojeće zdravstveno stanje bolesnika i učinili eventualni pomaci na bolje. Ovaj zahtjev, prema riječima majke Željke Lujanović, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje je odbio izvršiti.

Također, liječnici su propisali i hitnu nabavku novih invalidskih kolica standardne izrađenih za odrasle te specijaliziranog jastuka za kolica ukupne vrijednosti oko 5.000 eura. Valentin se trenutno nalazi na liječenju u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci.

Svi oni koji žele pomoći teško oboljelom mladiću i njegovoj obitelji mogu to učiniti uplatom dobrotvornih priloga putem računa sa sljedećim podacima:

Naziv banke: OTP banka d.d. Adresa: Domovinskog rata 3, 23 000 Zadar Hrvatska

Swift code : OTPVHR2X IBAN: HR5824070003205606800 Ime i prezime klijenta: VALENTIN LUJANOVIĆ Broj računa: 32056800 EUR