Paketići za Zaru
30

Obradujte djecu unikatnim poklonima i pomozite Zari da nastavi svoj "put ka zvijezdama"

Piše: M. N.
Zara Sivčević je djevojčica koja je dokazala da je nemoguće moguće i da čuda postoje ako se sami potrudimo da ih napravimo. Rođena je sa 820 grama i cerebralnom paralizom, a ljekari su mislili da neće preživjeti ili da će živjeti kao biljka. Zara ih je demantovala.

Prelijepa djevojčica sa svojom majkom Gordanom već nekoliko godina živi u Sloveniji gdje redovno vježba. Uprkos bolu, znoju i težini vježbi, Zara svaki dan ulaže napor da uskoro bude potpuno stabilna na svojim nogama. Njena priča dirnula je ljude širom svijeta, ljude koji joj pomažu na njenom putu ka zvijezdama.

Osim prodaje lutkica koje mama Gordana sama pravi i knjiga koje je napisala, njih dvije su pokrenule akciju "Paketići za Zaru" kako bi i na ovaj način prikupile sredstva za plaćanje troškova rehabilitacije.

"Molim vas da se uključite i na svoj način pomognete da ovu bajku za Zaru osmislimo i oživimo, na veselje i radost druge djece. Kupujući paketiće 'Za Zaru' i sami ćete biti donator nastavka Zarinog liječenja i rehabilitacije. Javite se ukoliko želite donirati slatkiše za paketiće ili donirati novac za kupovinu slatkiša. Distribuciju paketića i ove godine radi jedna sjajna ekipa iz Tuzle - 'Naše cure' kako ih zovemo Zara i ja. I ove godine vrećice za paketiće rade naši drugari iz 'Korak Po Korak' Tuzla i iskreno mislim da ljepših, slađih i ljubavnijih paketića neće biti", kazala je majka Gordana.

Pozvali su i firme koje žele donirati veće količine slatkiša. Paketići bi trebali biti spremni do 1. decembra, nakon čega slijedi distribucija. Cijena je 15 i 20 KM.

Zara bi liječenje trebala nastaviti u Zagrebu na neurorehabilitacijskoj robotici, za što su potrebna sredstva. Pomozimo Zari na njenom putu ka zvijezdama! Više informacija potražite na zvaničnoj Facebook stranici.