Humanitarne akcije
9

Deveteročlana porodica Selman bez doma i primanja

FENA
Udruženje građana EkoTUR Stolac s prijateljima i partnerskim organizacijama pokrenulo je kampanju prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za realizaciju programa socijalnog zbrinjavanja i uspostavljanja ekonomske stabilnosti deveteročlane porodice Selman. Radi se o porodici koja se nalazi u teškom socijalno-ekonomskom stanju bez vlastitog doma i primanja.

Program je usmjeren na trajno rješavanje stambenog pitanja socijalno ugrožene porodice Selman, uspostavljanje kapaciteta seoskog gazdinstva radi osiguranja uvjeta za samostalno privređivanje te, kroz socijalnu inkluziju, omogućavanje za sedmero djece, uzrasta od jedne do 14 godina, da odrastaju u stabilnom okruženju.

Do sada su prikupljena novčana sredstva u iznosu od 6.104 KM, a prema utvrđenoj projekciji troškova za uspješnu realizaciju planiranog programa potreban iznos od 43.980 KM budući da se planira kupiti zemljište, izgraditi kuća I gazdinstvo te nabaviti stoka kako bi porodica mogla živjeti od vlastitog rada.

Iz Udruženja EkoTUR Stolac napominju da se realizacija programski aktivnosti dobrim dijelom bazira na potpuno besplatnom angažmanu volontera i stručnog osoblja, u suprotnom ukupan iznos potrebnih sredstava bio bi znatno veći.

Stoga su pozvali organe državne vlasti, privredne subjekte i građane, svako u okviru svojih mogućnosti, da daju doprinos u realizaciji pomoći porodici Selman.

Realizacija programa može se podržati uplatom novčanih donacija na: PAYPAL račun organizacije: [email protected].

ili na sljedeće bankovne račune:

DONACIJE U BAM (KM) Transakcijski račun: 3382702250600630 DONACIJE U OSTALIM VALUTAMA IBAN Broj računa: BA39 3382 7048 5060 1046 SWIFT: UNCRBA 22 UniCredit Bank d.d. Mostar, BiH Naznaka/svrha: Donacija za "Program Selman"