Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Blago nama ako nam je to jedini problem na putu ka eu
Svojevremeno je bio problem što će se autoput 5C graditi kroz hercegovinu jer su patriote htjele to svakako izbjeći. Tako se gradi kompromis i država! Aha!
Tacno je jedino da se gradi 65km u ove 4 godine,a prije je bilo izgradjeno 37km. Ukupno 102km. Kako se lako spinuje, lažovčine!
ice BiH u EU samo ako bakiroglu ugradi u ovaj put zlatne kasike babine i nanine koje isprosi u turskoj
Al prvo treba ceste u Buljakovu napraviti da valja, pa onda u EU.
Kad zavrsimo famozni koridor 5C WC ljudi ce vec izmislit auta na leteci pogon tako da autoceste nece biti vise potrebne dzaba bacamo pare na koridor
Volite se
Vidim da je vecina procitala samo naslov. Jadan SDP, platio hvalospjeve koje niko ne cita.
samo mi hrlimo ka EU ona ce nam biti od velike pomoci,a naravno zna se sta je njihov glavni cilj,dobbri putevi da mogu vuci resurse s ovih prostora ;)
Hrvatska spada u tri najzaduženije države Evrope i njen spoljni dug je dostigao 82 odsto BDP-a, navodi se u izveštaju MMF-a. Hrvatska ekonomska politika je poslednjih godina ostvarila napredak, ali se proces reformi mora znatno ubrzati kako bi se održao brz rast, navodi Međunarodni monetarni fond u izveštaju za ovu godinu, uz isticanje da Hrvatska spada u tri najzaduženije zemlje Evrope i da je njen spoljni dug dostigao 82 odsto bruto domaćeg proizvoda. Jedan od autora izveštaja i donedavni stalni predstavnik MMF-a u Hrvatskoj Atanasios Vamvakidis ističe da hitno treba menjati ekonomsku strategiju kako bi Hrvatska smanjila spoljni dug, ali i smanjiti prisustvo države u privredi i javnu potrošnju, jer hrvatska vlada troši 10 odsto više od ostalih zemalja u tranziciji. Od nove Vlade MMF očekuje korake za smanjenje potrošnje kako bi se smanjila zaduženost, nastavila privatizacija, kreirao bolji socijalni sistem i ostvarila reforma poreskog sistema. U uslovima fiksnog kursa kune i visoke otvorenosti ekonomije, monetarna politika više nema prostora da značajnije utiče na spoljni dug i platni bilans, već to treba da čini fiskalna politika, rekao je predstavnik MMF. Vamvakidis je ocenio da vanredni prihodi koje ostvaruje budžet treba da se štede, a ne da se koriste za povećanje rashoda, jer dok god postoji manjak u budžetu, fiskalna politika nema prostora da podrži ekonomski rast ako počne da usporava. On nije želeo da komentariše gradnju mosta koji bi spajao obalu i poluostrvo Pelješac kako bi se na pravcu Split - Dubrovnik zaobišao prolazak kroz BiH (Neum), niti zahteve Hrvatske seljačke stranke za šest milijardi kuna (oko 816 miliona evra) godišnje za preporod sela. Pre meseca dana analitičari MMF-ove kancelarije u Evropi objavili su stručni rad pod imenom „Ranjivost zemalja u razvoju u jugoistočnoj Evropi - ima li mesta zabrinutosti“, u kome ističu da je stanje u Hrvatskoj, Bugarskoj, Rumuniji i Srbiji, prema svim makroekonomskim indikatorima, slično ili mnogo gore od stanja u Aziji 1996. godine, koje je kulminiralo slomom azijskog tržišta i velikim gubicima. Jedina prednost evropskih zemalja su veće devizne rezerve, rečeno je tada u izveštaju.
bh je krampa krampi a narod jos veca krampa ;-)
Semsudin poplava: Steta zaista,necemo dozivjeti :(
bih nikad neće ući u eu
Je li ovo poruka za SDP da uzimaju manje od 3 cm? :D
you dont say
Kad se rijesimo fasistickih struktura i struktura iz BG i ZG onda ce ove druge strukture biti P..n dim.