Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U to vrijeme pod izrazom Bošnjak označavalo je sve one koji su dolazili iz Bosne. Bh pješadijski pukovi i lovački bataljoni su u ovoj svjetskoj klanici primili 35.637 medalja za hrabrost, a njih 146 su na grudi okačili zlatne medalje za hrabrost." Die Bosniaken kommen“ i danas se izvodi na skoro svim vojnim komemoracijama austrijske vojske.
izvodi se .urac moj
Nabiše Austrijanci i Marku crven fesić na nišan.
I Vuk Karadzic, i Aleksa Santic su nosili fes. Sta ti mislis da je fes nesto bosnjacko ?
da, zato što su svi pripadnici b-h regimenti nosili fes, bez obzira kako su se zvali.
poslije odlaska Osmanlija brzo su lokalni muslimani bili vjerni vojnici katolickog austrijskog cara da bi 4 godine kasnije cvijecem docekali srpskog kralja sa povicima "hvala vam braco na slobodi" al i ta romansa brzo zavrsi i 41 godine proslog stoljeca muslimanima se desna ruka ukocila pozdravljajuci SS vojnike da bi 4 godine kasnije sa masnim prstima od prasetine docekali partizane
Kad Olja Drolja promijeni ime u Goca Droca!Poturica ili pošvabica isto samo nek je protiv Srbije!
Princip, Mehmedbašić, Čubrilović, Grabež i oni su bili Bošnjaci, jel i njima odajete počasti?
Oni su bili teroristi, a mi sa tim nemamo veze.
hvala ti za dane hvala ti za noci hvala ti hvala za sve
"Mene vode na Karpate, da otegnem tamo papke." žalopojka nastala tokom Prvog svjetskog rata, pjevana od bosanskih regruta, jer pretužna je sudbina bosanskog čovjeka, kroz vijekove za careve, ćesare i kraljeve, ostavljaše svoje živote širom carstava..
Bošnjacke jedinice bijahu najodlikovanije u Austro-Ugarskoj, ali gde ste vi Bošnjaci bili kada mi srbi slavne bitke vojevasmo. Ja se sav naježim kad se sjetim daleko NAJVEĆE i NAJMASOVNIJE SRPSKE BITKE u čitavoj historiji. Pa to je slavna Bitka kod Ankare!!(1402.) kada srpski kmetovi sa dragim Stevom Lazarevićem izginuše za svoju prestolnicu. Doduše tu Turci žestoko popušiše🤣, al tako je to kad su srpski pobednici na nečijoj strani. Volem svoju Ankaru i Anatoliju🤣😂
pa idiote glupi i u toj bici Srbi su bili najhrabriji, procitaj zapise i sam TImur je rekao: The Serbian troops wore heavy black plate armour which was very effective against the Timurid arrows. Timur admired the Serbian troops who according to him "fight like lions". eto to ti je na engleskom zapisi nema veze sa srpskom mitologijom
Kako koja vojska naidje tako i pokupe muskarce u svoje vojske...
Naši preci, svih vjeroispovjesti, su bili pripadnici legendarnih b-h regimenti sa fesovima na glavi.. o njima su napisane knjige i hvalospjevi. Neka im je vječna slava!
historija pamti, bošnjaci a tri vjere. posle su neki prodali narodnost za večeru.
Vjeru i dan danas ljudi mijenjaju, ali ne i narodnost. Njemac kada prihvati Islam ne prestaje biti Njemac, pa tako ni Srbin, a ni Hrvat. Muhammed Ali nije prestao biti Amerikanac, bas kao ni Kareem Abdul Jabbar, itd, itd, itd...Samo kod nas moze neko dovoditi u pitanje mijenjanje narodnosti s promjenom vjere.
hahaha projekcije su cudo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bošnjaci dolaze, elitne trupe u K & K armiji, treba pročitat knjigu, čisto reda radi.
Bas kao i knjiga Pere Blaskovica "Sa Bosnjacima u svjetskom ratu".
Pavo Urban
Jadni krezavi tallibanski SDA divljaci poturcheni u 18% - gde sve nisu kosti ostavljali zbog stranih gospodara.
100% nikad u istoriji Bosne nije bilo sigurnije nego sada, a ti mastaj o nekim procentima.
Pa jeste, Prelepa i Večna Republika Srpska - nikad sigurnija. 😂
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Uvijek bili tuđe sluge. Ratovali i ginuli za tuđe interese: Turske, Austrougarske, Jugoslavenske....Ja priznajem i cijenim samo one koji su se borili i ginuli za odbranu Bosne od agresije 1992 - 1995.
S obzirom da su Muslimani/Bosnjaci takodje juzni Sloveni, jedino su se u Jugoslaviji borili za svoju stvar i jedino tad bili progresivni.
Bošnjaci nisu nikakvi južni slaveni kao i 85% Bosanskog stanovništva
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Druga Bosnjacka regimenta koji se tada svi izjasnjavali kao bosnjaci, al et zbog religije katolicke i pravoslavne promjenili svoj indetitet. Danas bosanski srbi i konstitutivni rvati. https://youtu.be/3phKPlPbIgY?si=k51H-RZvCn2-fQjt