Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Becirevic prvo treba da posalje u dijasporu obrazovan i diplomatski sposobno osoblje u ambasade a ne osobe po partijskoj liniji da popune rupe.
Ima ovdje i dokazanih ratnih dezertera i pobjegulja.
Bravo dr.Denise!
Ministarstvo iskljucivo za dijasporu se trebalo aktivirati odmah nakon rata radi povratka, lakseg uvoza kapitala i znjanja ali sta cete kad nema vizije ni sposobnosti.
Koliko dijaspora uplaćuje novca u BiH? Doznake iz inostranstva u velikom porastu. Prošle godine uplaćeno je ukupno 4,954 milijardi KM - https://www.klix.ba/biznis/finansije/koliko-dijaspora-uplacuje-novca-u-bih-doznake-iz-inostranstva-u-velikom-porastu/230918067
Prvi korak prema svemu tome jest dvostruki cjenovnik na trebevićkoj žičari! 🤑 Glup je ko god vas poskuša.
DZABA JE VAMA FORMIRATI MREZE TI LJUDI SU.OTOSLI RADI VAS RAZDVOJENI OD SVOJI RODITELJA FAMILIJE A NEZABORAVITE DA JE VEC DRUGA GENERACIJA DIJASPORE RODZENE DJECE PO EU I NEVJERUJEM DACETE NJIHOVE RODITELJE USPJETI RAZDVOJIT OD NJI.DA DODZU U ZEMLJU GDJE JE KORUPCIJA KRIMINAL OD TOGA NEMA NISTA.
Mi ne mozemo sebi pomoci, a glumimo da mozemo pomoci dijaspori. Tim ljudima da je bilo dobro ovdje, ne bi pobjegli glavom bez obzira. Malo predsjednickog populizma, na pola puta smo do novih izbora, pa nije lose poceti lobirati za glasove na vrijeme.
Ovo se zove patriotizam a ne Bakirovo svađanje da svima...
Ovo jeste super. Samo dobra organizacija moze nas jake napravit. Dijasporci imaju iskustva i kapitala da pomognu nasoj domovini. Oni koji seru o dijaspori su samo ljubomorni i imaju inteligenciju ko broj svojih cipela. Nedaj boze opet belaja u BiH niko nam nebi doletio sa pomoci kao nasi dijasporci. Oni koji misle da ce im turci ili drugi pomoc su u zabludi jer pogledaj te sta se desava i kako su ti takozvani muslimani poletni da pomazu.
Bravo.
Državu Izrael jakom čini organizirana i moćna dijaspora. Treba učiti na primjerima drugih koji su uspjeli.
čitam komentare .ko se rodio i svijetu ugodio.ovi što žive u BiH objeručke prihvate kad im se pošalje šta god.inače samo laju na diasporu.diaspora može pomoć puno sa svojim stručnim znanjem.to očito na Balkanu ne umiju.počev od ponašanja šaltreruše pa sve dalje.
Bosanska dijaspora koja čak svojoj djeci ne uspijeva pravilno naučiti naš jezik, treba se baviti političkim i ekonomskim pitanjima BiH? Zvuči kao sjajna ideja!
Pa kad domaci decenijama nisu sposobni, dobro je da se uopste neko pozabavi.
Bravo! Tako se radi!
Odjebite od nas! Zbog vas smo otisli, ne trebaju nama vase mreze, gonite se u pm! Opet se skupili paraziti da oni nesto zasjedaju.