vijesti
31

Delegacija Pravnog fakulteta iz Osijeka posjetila Fakultet za javnu upravu u Sarajevu

Klix.ba
U prostorijama Fakulteta za javnu upravu u utorak je upriličen prijem povodom posjete predstavnika Pravnog fakulteta Univerziteta Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka Fakultetu za javnu upravu Univerziteta u Sarajevu.

Delegaciju je ugostio i Rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić sa prorektorima. Delegaciju iz Osijeka sačinjavali su dekan Igor Bojanić i prodekani Nihada Mujić i Mario Vinković.

Ovom prilikom potpisan je memorandum o saradnji između Fakulteta za javnu upravu i Pravnog fakulteta iz Osijeka. Memorandum predviđa saradnju koja će se odvijati kroz unapređenje primjene bolonjskih principa studiranja na svim ciklusima studija: razmjenu studenata i profesora kao i akademske razmjene; organizaciju zajedničkih kurseva/kolegija, radionica, konferencija i drugih naučnih skupova; razvoj zajedničkih studijskih programa na svim ciklusima studija; razvoj i realizaciju naučnoistraživačkih i drugih projekata na prekograničnom, regionalnom i širem planu; publiciranje naučnih i stručnih radova te razmjenu publikacija.