Crna hronika
0

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na putu M-18 Semizovac - Srednje

FENA
Zbog saobraćajne nezgode koja se jutros u 5:50 sati dogodila na dionici magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje (u mjestu Stupe), a u kojoj su učestvovala tri vozila (teretno vozilo, kombi i putničko vozilo), potpuno je obustavljen saobraćaj.

Većina putnih pravaca u BiH jutros je prohodna i saobraćaj protiče bez posebnih ograničenja. Vozi se po mokrim ili vlažnim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju saobraćaja. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skreće se pažnja na povremene odrone kamenja na kolovoz.

Ukoliko to vremenski uvjeti dozvole, danas će se nastaviti deminiranje terena na dionici M-16 Donji Vakuf-Bugojno (lokalitet Ekonomija 2-Kopčić), zbog čega će u terminu od 08.00 do 15.00 sati dolaziti do polusatnih obustava saobraćaja.Na putnim pravcima gdje se izvode sanacioni radovi na kolovozu, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja pri prelasku granice su kratkotrajna.

Na magistralnom putu M-4 - Banja Luka-Čelinac (sanacija mosta u mjestu Vrbanja) zbog radova saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na putu Tuzla- Zvornik (na lokalitetu Crnog Vrha) aktuelna je sanacija klizišta, saobraćaj se odvija jednom trakom, a moguće su povremene obustave. Na putu M-14.1 - Lončari-Šepak odvija se sanacija klizišta, jedna trakaje funkciji i moguće povremene obustave.

Na magistralnom putu M-16.4 - Novi Travnik-Bugojno (na dva lokaliteta dionice Bukvići-Rostovo) odvijaju se radovi na sanaciji kosina i klizišta te se saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Na putu Novi Travnik-Bugojno aktuelna je zabrana za teretna vozila iznad 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-17 - Zenica-Sarajevo odvija se izgradnja autoputa (dionica Dobrinje-Visoko), na relaciji Sarajevo-Zenica saobraćaj izmješten na regionalni put R-445 Visoko-Dobrinje, Zenica- Sarajevo saobraćaj se odvija jednom trakom magistralnog puta

Na putu Konjic-Jablanica (sanacija mosta na izlazu iz Konjica prema Jablanici) vozi se obilaznicom u neposrednoj blizini i radovi na izradi pristupnog puta mostu u Čelebićima pa se saobraćaj odvija jednom trakom.

Na putu Blažuj-Mostarsko raskršće traju radovi na izgradnji potpornog zida, a saobraćaj se odvija novoizgrađenom devijacijom. Obzirom na frekventnost ovog putnog pravca, povremeno se formira duga kolona vozila.

Na putu Šešlije-Modriča aktuelni su radovi na sanaciji kolovoza pa je saobraćaj usporen.

Na putu M-18 - Sarajevo-Tuzla (dionica Semizovac-Olovo) odvijaju se radovi na sanaciji mosta ''Ljubina 2'' uz usporeno odvijanje saobraćaja.

Na putu Tuzla-Bijeljina radi se sanacija klizišta u mjestu Seljublje (Banj Brdo), dok je obilaznica u neposrednoj blizini.

Na putu Brod na Drini-Šćepan Polje aktuelna je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona. Na putu M-19.3 Ustiprača-Rogatica radi se sanacija kolovoza uz povremene polusatne obustave saobraćaja.

Na regionalnom putu R-455a Živinice-Svatovac vrši se sanacija mosta na rijeci Oskovi te je aktuelna zabrana za vozila preko 14 tona. Na putu R-449 Dobrun-Rudo vrši se sanacija udarnih rupa uz usporeno odvijanje saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a.