Tužilaštvo KS
75

Zatražen pritvor za dvojicu čuvara i medicinskog tehničara koji su osumnjičeni za pomaganje Sejfoviću

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Postupajući tužilac Tužilaštva KS uputio je prijedlog Općinskom sudu Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora čuvarima Nikoli Simiću i Arminu Delaliću te medicinskom tehničaru Igoru Milošu koji su sumnjiče za pomaganje Amelu Sejfoviću koji je u bijegu.

Kako nam je rekla portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić, Muhamed Karić je pušten na slobodu nakon ispitivanja.

"Igor Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda, a Nikola Simić i Armin Delalić su osumnjičeni za djelo protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode", kazala je Bavčić.

Za medicinskog tehničara Miloša zatražen je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza, dok je za Delalića i Simića pritvor zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, dvojica muškaraca koji su jučer uhapšeni na području Zeničko-dobojskog kantona predati su danas Tužilaštvu KS, a za njih će odluka biti donesena u zakonskom roku od 24 sata. Nezvanično, radi se o Dževadu Haziću i Amiru Ibrahimiju.

Sejfović je pobjegao u nedjelju u 14:25 sati iz KPZ-a Sarajevo gdje se nalazio u pritvoru. Optužen je za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži 2015. godine kada je poginuo biciklista Kemo Bašić.