Sutra sud donosi odluku
57

Zatražen jednomjesečni pritvor za ubicu Anela Bećirovića

S. Š.
Bećirović prilikom dovođenja u sarajevski MUP (Foto: T. S./Klix.ba)
Bećirović prilikom dovođenja u sarajevski MUP (Foto: T. S./Klix.ba)
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu Sarajevo o zadržavanju Anela Bećirovića u pritvoru koji se sumnjiči za ubistvo Emire Maslan.
Kantonalno tužilaštvo KS danas je poslalo zahtjev Kantonalnom sudu za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću, osumnjičenom za ubistvo svoje nevjenčane supruge Emire Maslan u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Riječ je o prijedlogu jednomjesečnog pritvora za Bećirovića, a pritvor je predložen zbog straha da bi mogao ponoviti krivično djelo te zbog straha od bjekstva i zbog straha da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Podsjetit ćemo, Bećirović je uhapšen u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasno u ulici Aleja Lipa nakon što je nekoliko sati ranije u ponedjeljak, na Alipašinom Polju, usmrtio Emiru Maslan, majku svog maloljetnog djeteta.

Ovaj tragični događaj dolazi nakon što je Bećirović u aprilu bio osuđen na tri mjeseca zatvora zbog nasilja u porodici, upravo nad Emirom Maslan. Tada su mu izrečene i mjere zabrane kontaktiranja s njom. Također, protiv njega se vodi sudski proces zbog posjedovanja narkotika, što je ranije za Klix.ba potvrdio njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Bećirović, nakon što je usmrtio Emiru, je pobjegao u svoj stan u Hrasnom, gdje se zabarikadirao zajedno sa njihovim četverogodišnjim sinom. Specijalna policija opkolila je stan i pregovarala s njim kako bi se predao i osigurala sigurnost djeteta. Sinoć, oko 20:10 sati, policija je uspješno upala i spasila dijete, koje je potom predato socijalnoj službi.