Crna hronika
31

Zaplijenjeno oružje koje su specijalci policije RS-a koristili u pljački

FENA
Policija je pronašla oružje koje su koristili pripadnici Specijalne policije RS-a u oružanoj pljački u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka - Gradiška u mjestu Cerovljani, kada je ukradeno 617.000 KM, vlasništvo Unicredit banke Banja Luka.

Osim pet automatskih pušaka i određene količine municije, pronađenih na području Kozare, danas je javnosti prikazan i dio novca koji je pronađen kod razbojnika.

Zaplijenjeno je 12 hiljada eura i jedno vozilo marke Audi za koje se pretpostavlja da je kupljeno novcem od pljačke, potvrdila je Dragica Tojagić, glasnogovornica Specijalnog tužilaštva RS.

“Specijalce” je odao specifičan način kretanja koji se uči na obuci, a prepoznale su ih kolege iz jedinice iako su nosili fantomke.

Za trojicu od pet pripadnika Specijalne policije RS, koji su učestvovali u pljački, određen je jednomjesečni pritvor i to Goranu Parašu, Vladanu Maliću i Aleksandru Popoviću.

U pritvoru će biti i radnik zaštitarske agencije “Sector security” Danijel Kuzmić i suvlasnik autokuće “Kvatro” Olega Banda, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

Video snimak filmske pljačke u kojoj su petorica pripadnika Specijalne policije RS iz blindiranog vozila ukrali 617.000 KM objavljen je na Youtubeu.

Na snimku se vidi kako se blindirano vozilo zaustavlja, a ispred njega stiže Audi sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu.

Iz njih izlaze petorica naoružanih i maskiranih muškaraca te kundakom puške razbijaju staklo i dvojicu radnika "Sekcor Securityja", pod prijetnjom oružjem, izvlače iz kola.

Potom pljačkaši izvode i vozača i suvozača iz blindiranog kombija dok muškarci iz vozila u pratnji leže na autoputu pod nadzorom naoružanih razbojnika.

Razbojnici su uzeli novac i pobjegli Audijem, koji je pronađen dva dana nakon pljačke, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila.