Nastavak akcije MUP-a KS
0

Zaplijenjeno 3,5 kg heroina, uhapšene dvije osobe

Sarajevo-x.com
Prethodna zaplijena heroina (Foto: Sarajevo-x.com)
Prethodna zaplijena heroina (Foto: Sarajevo-x.com)
U akciji koju su sinoć izveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a Kantona Sarajevo uhapšeni su, kako nezvanično saznajemo, braća 55-godišnji Tarik i 44-godišnji Samir Duvnjak.

Oni su uhapšeni, kako je saopćeno iz MUP-a KS, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje osumnjičeni koriste u ulici Bistrik Medresa, općina Stari Grad Sarajevo, pronađeno je i oduzeteo oko 3,5 kg smeđe materije koja asocira na heroin, digitalna vaga, mobilni telefon, pribor za prepakivanje droge i 55 metaka.

Inače, ova akcija je nastavak akcije od 16. januara ove godine kada je zaplijenjeno više od 50 kilograma heroina čija je vrijednost preko milion eura, a uhapšeni su Midhad Bakal zvani Mido, Adnan Smajić zvani Ćenta, nastanjeni u Sarajevu, te braća Aldin i Admir Demirović iz Mostara.

U decembru prošle godine, pak, uhapšeni su Adis Hodžić, Sanel Kreho, Safet Kolašinac, Dalibor Lugonja i Alen Janjoš, a policija je kod njih pronašla i zaplijenila tri kilograma skanka, 20 grama heroina, vagu za mjerenje droge, četiri skupocjena automobila, nekoliko mobilnih aparata i dva policijska rotaciona svjetla.